Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÁNOCE PODLE DRBNY: Návštěva zoo, program bruslení a tančírna

Nejkrásnější svátky v roce už jsou skoro tady. Podívejte se na tipy kam vyrazit nejen o Štědrém dnu. Čeká vás otevřená zoo, botanická zahrada, bruslení, vánoční mše nebo oblíbená tančírna.

Liberecká zoo se návštěvníkům neuzavře ani o Vánocích. Připravila tradiční akci Štědrý den v Zoo Liberec za dobrovolné vstupné. Pro každého, kdo by si chtěl zkrátit čekání na Ježíška, budou brány tento den otevřeny od 9.00 do 14.00 (areál se uzavírá v 15.00). Betlémské světlo bude po celé vánoční svátky hořet na hlavním vstupu do zahrady. Mnozí návštěvníci také nosí nadílku pro zvířata. Zoo uvítá jakékoli neloupané ořechy, sušené ovoce nebo trvanlivější zeleninu. Zvířata ale potěší i například basketbalové míče, boomer balls, proutěné košíky všech velikostí, čisté sudy a barely z tvrdého plastu nebo horolezecká i jiná přírodní lana, ze kterých zoologové ve spolupráci s dobrovolníky vytváří tzv. enrichmentové „hračky“.

I libereckou botanickou zahradu může veřejnost navštívit na Štědrý den zdarma. Pro starší návštěvníky 65+ je zahrada otevřena až do konce roku zdarma. Botanická zahrada Liberec je nejstarší v republice, překročila 125 let. Stará se o nejpestřejší soubory exotických rostlin v ČR, ročně ji navštěvuje kolem 50 000 lidí. Sestává z desíti různě velkých expozičních pavilonů, skýtajících plochu zhruba 3 500 metrů čtverečních. V pavilonech je prezentováno 14 rozličných botanických témat.

Přijďte si s celu rodinou zabruslit na Štědrý den, a to přímo do liberecké Home Credit Areny, kterou připraví od 13:00 do 15:00. Brusle si každý musí přinést vlastní, půjčovna bude na Štědrý den uzavřena. Pro vstup využijte vchod P (plocha). Kapacita je omezená, vstupenky koupíte zde. Vánoční veřejné bruslení bude poté probíhat od 25. 12. do 1. 1. 2023 vždy od 15:00 do 17:00, a to na obou plochách Svijanské arény. Vstupenky zde

25. prosinec přinese Českou mši vánoční, známou také pod názvem „Hej mistře!“, která je tradičním symbolem českých Vánoc a současně nejpopulárnějším dílem skladatele Jakuba Jana Ryby. V období adventu a o vánočních svátcích máme možnost slyšet dílo snad ve všech koutech naší země. Skladba vznikla v roce 1796 a Ryba je autorem nejen hudby, ale také textu. Mše je celá v češtině. Příběh vypráví o andělském zvěstování Kristova narození a příchodu pastýřů k jesličkám. Koná se v libereckém Divadle F. X. Šaldy, a to v 16:00 a 19:00. Vstupenky jsou ještě k dispozici.

Kdo chce být fit i o Vánocích, může hned 25. prosince přijít vánoční fitness akci Vypoť kapra! do libereckého Aquaparku Babylon. Akce začíná vždy v časech 13:30, 14:30 a 15:30.

V Kulturním centru Lidové sady Liberec se opět koná tančírna. 26. prosince od 18:00 tak budou mít zájemci možnost zatančit si standardní a latinsko-americké tance pod dozorem tanečního mistra Vlastimila Čermáka. Vstupenky k zakoupení zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, vánoce, svátky, akce, víkend, zima, tipy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE PODLE DRBNY: Návštěva zoo, program bruslení a tančírna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.