Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Krátké ochlazení, potom zase teplo. Silvestr a Nový rok přinese téměř jarní počasí

Ti, co se během vánočních prázdnin těšili na lyžování, musí být zklamaní. I když se přechodně ochladí a na horách Libereckého kraje může napadnout několik centimetrů sněhu, v dalších dnech se opět oteplí, závěr roku přinese teploty až 12 stupňů Celsia.

V úterý a ve středu přijde ochlazení. „Na naše území se od jihozápadu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Po jeho přední straně k nám pronikne studený vzduch od severozápadu,“ uvedla Natalja Šustová z ČHMÚ.

Na Liberecku tak může i sněžit, ale spíš ve vyšších polohách. Na horách může do středy napadnout kolem pěti centimetrů sněhu. V noci pak teploty mohou klesnout až k minus třem, denní teploty ale překročí nulu.

Postupně se začne opět oteplovat. Už ve čtvrtek v noci teploty nespadnou pod nulu a přes den bude 5 až 9 stupňů. Podobné počasí bude i v pátek a také o víkendu, kdy se ale ještě o něco oteplí. Meteorologové čekají na Silvestra a Nový rok teploty od 7 do 12 stupňů a také dešťové přeháňky nebo déšť.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, silvestr, předpověď, meteorologové, čhmú, zima, obleva, jaro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krátké ochlazení, potom zase teplo. Silvestr a Nový rok přinese téměř jarní počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.