Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policii v Libereckém kraji vede od ledna nový ředitel, Libor Špráchal z Hradce

Policie v Libereckém kraji má nového ředitele. Stal se jím Libor Špráchal, který zvítězil v prosincovém výběrovém řízení. Dosud zastával pozici ředitele Územního odboru Hradec Králové, do funkce ředitele Policie ČR Libereckého kraje byl jmenován od 1. ledna. Nahradil Ondřeje Musila, který na konci roku 2022 odešel do důchodu.

„Plukovník Špráchal má veškeré předpoklady a dostatek zkušeností k tomu, aby byl úspěšným krajským ředitelem. Územní odbor, který dosud řídil, dosahoval pod jeho vedením výborných výsledků, jsem proto přesvědčen, že své zkušenosti dokáže bohatě uplatnit i v pozici krajského ředitele a já mu přeji mnoho úspěchů,“ uvedl k pověření nového ředitele policejní prezident Martin Vondrášek.

Definitivně bude Špráchal ustanoven do funkce v okamžiku, kdy získání příslušné osvědčení fyzické osoby pro přístup k utajované informaci, což by mělo být do šesti měsíců.

„Pozice ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byla uvolněna ke konci roku poté, co v průběhu roku dosáhl věku 65 let dosavadní ředitel Ondřej Musil,“ poznamenal mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

S Musilem se policejní prezident v minulých týdnech v Liberci osobně oficiálně rozloučil, přičemž mu poděkoval za vše, co v průběhu své třicetileté služby vykonal.

„Pan ředitel Musil spojil s Libereckou policií celý svůj služební život, jeho osobní nasazení a věrnost, kterou liberecké policii každodenně prokazoval, jsou obdivuhodným příkladem pro řadu kolegů,“ uvedl u příležitosti rozloučení policejní prezident.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Liberecký kraj, Liberec, Policie ČR, krajský ředitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policii v Libereckém kraji vede od ledna nový ředitel, Libor Špráchal z Hradce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.