Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zemřel Milan Čurda. Známý se stal po havárii s fekálním vozem s osmi promile v krvi

Ve věku šestapadesáti let zemřel Milan Čurda. Legendární alkoholik, který se poprvé proslavil tím, když havaroval s fekálním vozem a posléze nadýchal osm promile. Jeho podobizna je dodnes i na etiketě piva Čurdův ležák rohozeckého pivovaru. Čurdu našli mrtvého v jeho karavanu na louce v katastru obce Tuhaň na Semilsku, kde poslední roky sám přebýval. S informací o jeho úmrtí přišel server iDnes.cz.

Už v pátek ráno se o Čurdově skonu psalo na facebookové skupině s příznačným jménem Chlastáme. „Se zármutkem oznamuji, že ve věku nedožitých 57 let nás navždy opustil šikovný traktorista a řidič fekálního vozu Milan Čurda. S 8 promile dokázal řídit, poté i plavat,“ napsal správce skupiny Miroslav Poledno.

Úmrtí slavného alkoholika pak pro iDnes potvrdil i starosta obce Stružinec Jaromír Hrubý, kam Tuhaň spadá. „Včera jsem byl informován, že se stala tragická událost, kdy byl pan Čurda nalezen mrtev. Ale jestli se to stalo přímo včera, nebo některý z předchozích dní, mi nikdo neřekl,“ uvedl.

Čurda se po svém excesu v roce 2005 s fekálním vozem značky Praga stal přes noc slavný. A dokonce se dostal na etiketu piva, které vaří rohozecký pivovar. „Všechno začalo právě na Tuhaňských trzích, které Milan Čurda pravidelně navštěvoval. Konala se zde ochutnávka piva z pivovaru Rohozec, které Milanovi velmi chutnalo. A tak vznikla myšlenka, že by Milan Čurda mohl mít své vlastní pivo,“ vzpomínal na vznik Čurdova piva jeho přítel Martin Fišer.

Kromě havárie s fekálním vozem hned o rok později sjel s traktorem do retenční nádrže. Ta byla tehdy naštěstí prázdná. Policistům tehdy nadýchal dvě promile alkoholu. Povinně pak musel i na protialkoholní léčbu, tu ale nedokončil. Poslední roky pak prožil na samotě v karavanu, kde ho i nyní našli bez známek života.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čurdovo pivo

Štítky milan čurda, fekální vůz, úmrtí, tuhaň, stružnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenek Demcak

Nechápu proč píšete že měl 8 promile v krvi? Jelikož nikdy mu krev nebyla odebrána jelikož to odmítl ,tak víme že měl 7,48 promile v dechu a ne v krvi .

Sobota, 21. ledna 2023, 05:21Odpovědět

Zemřel Milan Čurda. Známý se stal po havárii s fekálním vozem s osmi promile v krvi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.