Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec požádá o dotaci na Portál Jablonečana. Občanům zjednoduší úřední záležitosti

Jablonec nad Nisou požádá o dotaci na projekt Portál Jablonečana. Cílem bude přiblížit úřad občanům a zjednodušit vyřizování úředních záležitostí. Plánované dokončení projektu se odhaduje na červen roku 2029.

Město Jablonec nad Nisou požádá o dotaci na projekt pracovně nazvaný Portál Jablonečana z ITI v rámci aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. Rozdhodli o tom jablonečtí radní. Projekt budou realizovat po etapách. Cílem bude přiblížit úřad občanům a zjednodušit vyřizování co nejvíce záležitostí tak, aby lidé nemuseli navštěvovat úřad častěji.

„Jde o to, aby běžný občan co největší procento svých záležitostí vyřídil z pohodlí svého domova bez nutnosti zajít na úřad. Mnoho inspirací nacházíme v podobných projektech, jako je Portál Pražana, Plzeňský portál nebo ten v sousedním Liberci,“ uvedl náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Projekt pro žádost o dotaci je připravený. Nyní je potřeba stanovit priority, podle kterých budou jednotlivé agendy digitalizované.

Pak necháme detailně zanalyzovat procesy vybraných agend, abychom byli schopní připravit úspěšnou studii proveditelnosti projektu Portál Jablonečana a následně zadávacího řízení,“ sdělil Chuchlík.

Konečné rozhodnutí, které projekty budou do ITI aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou zařazené, padne v únoru letošního roku. Ukončení projektu se plánuje na červen 2029. Realizace proběhne po etapách s postupným zaváděním digitalizace prioritních agend magistrátu.

„Díky rozložení do etap bude možné digitalizovat agend více a také jejich funkčnost dobře odzkoušet. Je třeba vybrat ty, které budou v digitální formě atraktivní pro Jablonečany, aby tak portál hojně využívali,“ dodává Chuchlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jablonec nad Nisou, portál Jablonečana, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec požádá o dotaci na Portál Jablonečana. Občanům zjednoduší úřední záležitosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.