Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Milovníci běžeckého lyžování se dočkali. Trasy jsou protažené nejen na Jizerské magistrále

Víkendový příval sněhu potěšil zejména lyžaře. Dočkali se nejen sjezdové areály, ale i milovníci bílé stopy. Protaženo hlásí z Jizerské magistrály, z Kořenova i třeba od Nového Města pod Smrkem.

„V neděli jsem vyrazil a byla to paráda. Na oblíbených místech v Jizerkách jezdilo dost lidí, ale dál už to bylo o poznání lepší. Snad se sníh chvíli udrží, stopy jsou dobré,“ popsal Zdeněk Nývlt, který v neděli vyjel na Jizerskou magistrálu.

Z magistrály hlásí upraveno. Naposledy upravovali trasy v pondělí ráno, konkrétně v úsecích: Z Bedřichova: Magentový okruh: Bedřichov, stadion – Nová Louka – Hřebínek – Bílé buky – Kristiánov – Nová Louka – Bedřichov , stadion.
Z Bedřichova okruh J50: Kristiánov - Rozmezí - Knajpa - Kasárenská - Knížecí - Vlašský hřeben - U bunkru - Jizerka, Mořina - Jizerka, Panský dům - Promenádní - Smědava - Knajpa - Krásná Máří - Hřebínek - Olivetská hora - Přítok – Bedřichov.
Souš, Josefův Důl - Peklo, Mariánská Hora, Mariánskohorské boudy.

Každý den aktualizují informace o nově upravených trasách, stačí sledovat facebook či webové stránky Jizerské o.p.s., která se díky příspěvkům dobrovolníků o protahování běžeckých strop stará.

Vyrazit na běžky můžete třeba i do okolí Nového Města pod Smrkem, kde dobrovolníci protahují stopy pro širokou veřejnost. O víkendu upravili stopy za zahrádkami pod vodárnou směrem na Ludvíkov a také na louce vedle parkoviště nad koupalištěm. Aktuální informace o úpravě běžeckých strop zveřejňují na facebookových stránkách Stopy pod Smrkem.

Běžecké stopy jsou také upravené v okolí rozhledny Štěpánky na Kořenově. Dnes večer se také rozsvítí běžecké kolečko u areálu U Čápa v Příchovicích, kde je to ale podle provozovatelů spíš na starší lyže.

Situace se na různých místech Libereckého kraje mění, zejména co se týče počasí. „Na jedné straně svítí sluníčko, jinde je mlha, a tak je dobré před cestou sledovat předpověď. Každý by si měl svou cestu na lyžích předem naplánovat, aby vybavení a oblečení odpovídalo počasí a teplotám. Doporučuji si vzít také čelovku, kdyby se pobyt ve stopě protáhl,“ radí náčelník Horské služby Jizerských hor David Savický. Podle něj je nyní na horách dost lidí a parkoviště plná, avšak žádný úraz související s běžkaři zatím členové horské služby v prvních dnech nové sněhové nadílky řešit naštěstí nemuseli.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jizerská magistrála, běh na lyžích, Nové Město pod Smrkem, Kořenov, Bedřichov, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci běžeckého lyžování se dočkali. Trasy jsou protažené nejen na Jizerské magistrále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.