Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Jizerce v noci teplota klesla pod minus 22 stupňů. Týden bude slunečný

Mrazivou noc má za sebou Liberecký kraj, zejména v horských oblastech. Na Jizerce v Jizerských horách teplota klesla pod minus 22 stupňů Celsia, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

K minus 18 stupňům v noci na dnešek teplota klesla na jizerskohorské Smědavě, okolo minus 15 stupňů bylo podle údajů meteorologických stanic i na dalších místech v Jizerských horách a semilské části Krkonoš. V nižších polohách byla minima v kraji mezi minus sedmi až minus 11 stupni. Třeba v krajském Liberci bylo minus deset stupňů Celsia.

Při tak nízkých teplotách klesá účinnost soli a silnice mohou klouzat. Povrchy vozovek v kraji jsou většinou vlhké či suché a vymrzlé. V Jizerských horách a semilské části Krkonoš je na silnicích nižších tříd zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, místy s vyjetými kolejemi.

Podle předpovědi by přes den mělo být v Libereckém kraji většinou oblačno, později odpoledne by se mělo vyjasňovat. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus dvěma a jedním stupněm Celsia, na horách mezi minus šesti až minus třemi stupni.

V dalších dnech má být slunečné počasí, ale zima. Teploty přes den budou postupně šplhat nad nulu, v noci ale bude nadále silně mrznout. V noci na úterý má být až minus 12 stupňů, v dalších dnech kolem minus osmi. Srážky meteorologové nečekávají v příštíh dnech žádné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČHMÚ

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký kraj, mráz, jizerka, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jizerce v noci teplota klesla pod minus 22 stupňů. Týden bude slunečný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.