Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Liberci a Jablonci si lidé připomenou rok od začátku války na Ukrajině

Akce nazvaná Modlitba za Ukrajinu v pátek 24. února připomene rok od začátku války na Ukrajině. Připomenou si ji lidé v Liberci i Jablonci nad Nisou. Připojit se může každý.

Program začne v odpoledních hodinách v Jablonci nad Nisou. Česko-ukrajinské společenství Krajanka s Nezdar – uměleckou partyzánskou skupinou tam chystají společné setkání a průvod všech, kterým situace na Ukrajině není lhostejná.

Sraz se uskuteční 24. 2. v 15:15 hodin na Mírovém náměstí v Jablonci nad Nisou. Odtud se bude pokračovat na tramvajovou zastávku Tyršovy sady, odkud se v 16:06 hodin vyráží do Liberce. V tramvaji se budou číst příběhy z Ukrajiny a vystoupí i hudebníci.

Před libereckou radnicí se v pátek 24. února uskuteční od 17 hodin modlitba za Ukrajinu. Modlitbu odslouží Radek Jurnečka, promluví Ivan Semotyuk, hejtman Martin Půta, primátor Jaroslav Zámečník a rektor Technické univerzity v Liberci Miroslav Brzezina, zúčastní se i jablonecký primátor Miloš Vele. Vystoupí pěvec Andrij Shkurhan, který bude mimo jiné zpívat ukrajinskou hymnu.

„Radnice bude v barvách ukrajinské vlajky svítit až do neděle. Účastníci si mohou přinést vlastní svíčky,“ doplnila Anna Vašková z tiskového oddělení Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Ukrajina, výročí, setkání, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tonda Šnek

Sláva Ukrajině!!! Smrt VRAHŮM!!!

Pátek, 24. února 2023, 08:57Odpovědět

V Liberci a Jablonci si lidé připomenou rok od začátku války na Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.