Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Upražili kávu na podporu Jizerek, pochutnejte si a podpořte jejich ochranu

Značení rezervací, úprava rašelinišť či kosení biologicky cenných luk. Nejenom na tyto aktivity v Jizerských horách může přispět každý koupí pražené kávy. Na netradiční podpoře Jizerských hor se společně dohodly Liberecký kraj, pražírna Nordbeans, Jizersko-ještědský horský spolek a Jizerská magistrála.

V prodeji je speciálně vytvořená káva pro tuto podporu, s názvem Jizerky, kdy balíček si můžete koupit za 240 korun a čtyřicet korun z této částky půjde na podporu Jizerek. Poprvé mohli zájemci kávu zakoupit v únoru během lyžařského závodu ČEZ Jizerská 50, nyní ji lze koupit v libereckých podnicích DOK a Sweet City a v některých regionálních informačních centrech.

„Destinační společnosti v Libereckém kraji využívají různé místní výrobky pro prezentaci. Spojení kávy a pomoci Jizerským horám je výborný nápad. Věřím, že na takovou nabídku lidé uslyší,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Podle Denisy Merenusové, ředitelky Turistického regionu Jizerské hory – Liberecko, Jablonecko, Frýdlantsko a Tanvaldsko káva představuje spojení příjemného s užitečným.

„Mám obrovskou radost, že se nám společně podařilo vytvořit produkt, jehož koupí každý přispěje na ochranu přírody. Káva Jizerky je něco víc, než jen dárek z Jizerských hor. Jako turistický region chceme návštěvníkům a turistům ukázat všechny krásy tohoto pohoří, ale velice nám záleží také na ochraně těchto přírodních krás,“ dodala Merenusová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Jizerky

Štítky kafe, podpora, Jizerské hory, turistický region, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Upražili kávu na podporu Jizerek, pochutnejte si a podpořte jejich ochranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.