Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Připravovaná rekonstrukce Sokolské začala kácením. Stavbu chce město zahájit v létě

V létě má začít rekonstrukce Sokolské ulice v Liberci. Tu připravuje město ve spolupráci s Libereckým krajem a obnova necelého půl kilometru dlouhého úseku vyjde asi na 79 milionů korun. Už nyní ale kvůli chystané rekonstrukci proběhlo kácení naproti bývalému Ambiente.

„Jedná se o jednu ze tří klíčových dopravních staveb ve městě, která může významně zlepšit provoz v okolí krajské nemocnice a vytvořit vhodnější podmínky pro včasné dojezdy záchranné služby k budoucímu Centru urgentní medicíny,“ uvedl náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Rekonstrukce v ulici Sokolská se týká úseku dlouhého přibližně 450 metrů v celkové šířce cca 18 až 22 metrů. „Kraji jsme nyní předali prováděcí dokumentaci a rozpočet ve výši cca 79 milionů, z níž Liberecký kraj má uhradit zhruba 36,2 milionů a město zbývající podíl. Zahájit tuto důležitou stavbu chceme společně s Libereckým krajem už letos v létě,“ poznamenal Janďourek.

Bezprostředně na to má navázat stavba Pastýřské a Tržního náměstí. Půjde o jeden z největších projektů posledních let, který bude stát takřka padesát milionů korun. Hotovo by mělo být do podzimu následujícího roku. V prostoru u Pastýřské ulice bude zahájena 4. etapa prací, která navazuje na lokalitu Tržního náměstí. Zahrnuje nové parkoviště, veřejné osvětlení, opěrné konstrukce v Pastýřské ulici a také stavební úpravy místní komunikace na Tržním náměstí, včetně pěšího napojení k zastávce MHD.

„Nejprve dojde k vybourání konstrukcí vozovky, chodníků a ostatních ploch. V dalším kroku budou vystavěny opěrné konstrukce a pokládka inženýrských sítí. Následně bude realizována komunikace a chodník. V závěru budou, po dokončení stavebních prací, osazeny zádržné systémy a dopravní značení,“ popsala již dříve mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, sokolská, rekonstrukce, kácení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravovaná rekonstrukce Sokolské začala kácením. Stavbu chce město zahájit v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.