Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Libereckém kraji nasněžilo, silničáři uzavřeli pro kamiony silnici přes Oldřichov

V Libereckém kraji nasněžilo a stále se objevují sněhové přeháňky, silničáři na Liberecku uzavřeli kvůli sněhu od 8 hodin pro kamiony nad šest tun silnici třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silničáři doporučují na silnicích zvýšenou opatrnost. Hlavně ve vyšších polohách zůstává sníh na vozovkách ležet a mohou klouzat.

Frekventovaná komunikace třetí třídy vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává. Motoristé musí na Raspenavu po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. I tam ale byly podle policie hlášené problémy, ve stoupání u Dětřichova vázly ráno kamiony. Pozor by si měli dát řidič také na hlavním tahu I/10 na Harrachov, ale i na silnici I/9 na Rumburk nebo na I/13 na Práchni v Kamenickém Šenově.

V Libereckém kraji je dnes ráno většinou zataženo a teploty se pohybují jen kolem nuly, sněží nebo sněží s deštěm na většině území kraje. Podle meteorologů vydrží proměnlivá oblačnost většinou se sněhovými přeháňkami po celý den a ojediněle se mohou objevit i bouřky. Přes den teploty dosáhnou maximálně pěti stupňů Celsia, na horách bude po celý den mrznout. Vítr může v nárazech přesahovat 50 kilometrů v hodině, na horách i přes 70 km/h.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, počasí, silnice, sníh, sjízdnost, Liberecký kraj, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji nasněžilo, silničáři uzavřeli pro kamiony silnici přes Oldřichov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.