Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Začala sbírka Pozvedněte slabé! Můžete podpořit neziskovky ve městě

Přes pět milionů korun se podařilo získat a následně rozdělit za dvacet let trvání sbírky Pozvedněte slabé! Letos vstoupila sbírka, která je určena na pomoc lidem v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku, do svého jednadvacátého roku. V jedenácti městech budou dobrovolníci vybírat příspěvky na podporu neziskových organizací působících právě tam, kde se sbírky konají.

Veřejná sbírka bude probíhat tento rok v Liberci, Jablonci nad Nisou, Turnově, České Lípě, Rumburku, Novém Boru, Semilech, Tanvaldu, Frýdlantu, Chrastavě a Šluknově. Kromě letní části v květnu a červnu se bude konat také zimní část v listopadu a prosinci. Po sečtení obou částí budou vybrané peníze slavnostně předány podpořeným organizacím.

„Místní lidé vybírají na neziskovky, které působí přímo v jejich městě. Tedy, co se v určitém městě vybere, to zde bude také později využito. Práci dané organizace proto mohou lidé znát z vlastní zkušenosti nebo alespoň z místního tisku,“ vysvětluje Noemi Martinová, ředitelka Nadace Euronisa, která sbírku organizuje.

Patronem veřejné sbírky Pozvedněte slabé! Je herec Jiří Lábus. V minulém roce byla podpořeno 34 organizací celkovou částkou 920 tisíc korun.

Nadace Euronisa založená v roce 1995 z podnětu libereckého sboru Jednoty bratrské od svého založení rozdělila potřebným přes 39 milionů korun a podpořila z nich 1756 projektů 340 organizací.

Ohodnoť článek

Foto Nadace Euronisa

Štítky sbírka, neziskové organizace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala sbírka Pozvedněte slabé! Můžete podpořit neziskovky ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.