Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Konec historické skládky v Jablonci nad Nisou. Město odstranilo 300 tun odpadu

Půlmilionovou dotaci získalo město Jablonec nad Nisou na likvidaci černé skládky z Národního programu Životní prostředí. Pozemek vyčistilo v dubnu a pak jej oplotilo, aby zabránilo nové skládce. Práce se vyšplhaly na téměř 900 tisíc korun.

„Cílem projektu bylo odstranit nepovolenou skládku v ulici Janovská, a to včetně odpadu, kterého se odsud odvezlo více než 300 tun,“ sdělila vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu Iveta Habadová.

Práce si vyžádaly téměř 900 tisíc korun, z toho 500 tisíc korun čítala dotace z Ministerstva životního prostředí. „Celkové náklady na likvidaci činily 874 tisíc korun včetně DPH, přičemž dotace z Ministerstva životního prostředí se rovnala částce půl milionu korun," dodala Habadová.

Nelegální skládka odpadu na pozemku o velikosti 260 m2 vznikla zhruba v devadesátých letech minulého století, město ji zlikvidovalo letos v dubnu. „Pozemek byl kompletně uklizený a zbavený odpadu, poté jej pracovníci dočistili a uhrabali. Nakonec jej celý oplotili, aby zde nevznikla skládka nová,“ připomíná Barbora Šnytrová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Jablonec

Štítky Jablonec nad Nisou, odpad, skládka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec historické skládky v Jablonci nad Nisou. Město odstranilo 300 tun odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.