Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muzejní noc pod Ještědem opět můžete projet historickými vozy

Liberec, Vratislavice a Jablonec už tento pátek 19. května propojí oblíbená Muzejní noc pod Ještědem. Každé ze zapojených míst si připravilo pestrý program pro malé a velké návštěvníky. Začátek je v 18 a konec ve 23 hodin a všude je vstup zdarma. Mezi městy bude jezdit kyvadlová doprava historickými vozy.

Letos poprvé se například k akci připojila jablonecká Nisa Factory. Těšit se tady můžete na korálkovou dílnu, korálkovou kavárnu, komentované prohlídky výstavy Severní prostor anebo prohlídky s komentářem do expozice výroby korálků a další zajímavosti.

Kam můžete na Muzejní noc pod Ještědem

Liberec
Oblastní galerie Liberec
Severočeské muzeum Liberec
Technické muzeum Liberec
Automuzeum Liberec

Vratislavice nad Nisou
Rodný dům Ferdinanda Porscheho

Jablonec nad Nisou
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci n. N.
Dům Jany a Josefa V. Scheybalových
Nová radnice
Městská galerie My
Kostel sv. Anny
Nisa Factory

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci rovněž připravilo dílničky pro děti, zkusit si můžete pískování sklenic nebo se podívat na divadélko.

Navštivte třeba i vratislavický Rodný dům Ferdinanda Porscheho, kde můžete vyzkoušet speciální prohlídku v podání herců Divadýlka Na dlani a opět tu bude panovat příjemná atmosféra s hudební produkcí, tentokrát vystoupí americký zpěvák Lee Davison a Otto Hejnic Trio.

V Oblastní galerii v Liberci budou probíhat výtvarné dílny pro děti i rodiče, dále galerie nabídne pět komentovaných prohlídek a příjemnou atmosféru před galerií zajistí turnovská kapela What The Funk. Severočeské muzeum připravilo kromě prohlídek výstav dobrodružnou stezku muzejním parkem a zpřístupněnou muzejní terasu a věž. V Technickém muzeu budou moci návštěvníci zhlédnout filmy s dopravní tématikou a výstavu fotografií Erwina Cettinea Toulky starým Libercem. V areálu bývalých LVT naleznou návštěvníci i bývalé Automuzeum Vratislavice, které kromě mimořádného nasvícení unikátních exponátů a promítání uspořádá i ochutnávku piv lokálního pivovaru. Rodiče s dětmi jistě uvítají i skákací hrad, který bude také volně přístupný.

Člověk tak může v jeden večer zažít rozdílnou atmosféru více muzeí,“ říká vedoucí projektu Muzejní noc pod Ještědem Jana Hájková Farská a dodává: „I v letošním se nám podařilo připravit pestrý program jak pro děti, tak pro dospělé.“ Liberecké paměťové instituce nabídnou návštěvníkům komentované prohlídky aktuálních výstav i stálých expozic, hudební produkce a výtvarné dílny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky akce, muzejní noc, Liberec, Vratislavice nad Nisou, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takže Boveráky a tramvaje jste zazdili naschvál? Tak to má ta fotka smysl! OGL vypatlaná.

Středa, 17. května 2023, 21:14Odpovědět

Muzejní noc pod Ještědem opět můžete projet historickými vozy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.