Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec hledá firmu, jež mu vyprojektuje stomilionovou přístavbu domova seniorů na Františkově

Liberec hledá firmu, která mu zpracuje projektovou dokumentaci na přístavbu městského domova seniorů na Františkově. Radnice je za dokumentaci ochotna zaplatit maximálně 7,2 milionu korun včetně daně. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek. Vybudování přístavby si vyžádá odhadem dalších 100 milionů korun bez daně.

Domov seniorů na Františkově je s kapacitou 200 míst už nyní největším zařízením svého druhu v Libereckém kraji, zájmu to ale nestačí. „V přístavbě by mělo vzniknout dalších zhruba 80 lůžek," řekla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Šárka Prachařová (ANO).

V plánu radnice je mít v novém pavilonu domov se zvláštním režimem, což je pobytová sociální služba se zvýšenou péči třeba o seniory postižené demencí. Prachařová odhaduje, že výstavba pavilonu by mohla začít v letech 2025 či 2026. Záležet bude i na tom, zda se městu podaří získat peníze z některého z dotačních programů. Žádný vhodný zatím radnice nenašla. „Očekáváme ale, že i do této oblasti dotace půjdou," dodala náměstkyně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Domov seniorů Františkov

Štítky ČR, správa, sociální, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec hledá firmu, jež mu vyprojektuje stomilionovou přístavbu domova seniorů na Františkově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.