Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jako nový, jen levnější. Swappie představuje premiovou řadu repasovaných telefonů

PR článek

Přední evropská platforma pro nákup a prodej repasovaných iPhonů Swappie představila novinku ve své nabídce. Jde o její vůbec první prémiový produkt s názvem Premium Series. Zákazníci si na Swappie mohou nově pořídit repasované chytré telefony, které jsou v podstatě k nerozeznání od těch nových. Výhodami takových telefonů jsou jednak nižší cena a také nesporná šetrnost k přírodě.

Nižší cena i uhlíková stopa

Do prémiové řady, která je nově dostupná ve všech zemích, kde Swappie působí, patří telefony, které jsou plně funkční, mají stoprocentní kapacitu baterie a jsou bez jakýchkoliv estetických poškození.

Velmi důležitými prvky, na které Swappie u Premium Series láká zákazníky, jsou podstatně nižší cena než u nových telefonů, ale také uhlíková stopa. Ta je stejně jako u ostatních repasovaných zařízení nabízených společností Swappie o 78 procent nižší než v případě nových telefonů.

Od 23. května mohou zákazníci vlastnit bezchybnou technologii, aniž by přispívali k obrovskému množství elektronického odpadu, který vzniká při výrobě smartphonů. „Vždy jsme si kladli za cíl naslouchat našim zákazníkům a v průběhu let jsme se jim tímto přístupem a neustálým vylepšováním naší nabídky přiblížili. Repasovanou elektroniku jsme tak učinili o něco dostupnější. Věděli jsme však, že to nestačí, že existuje skupina zákazníků, kteří ačkoliv hledali ekologicky šetrnější řešení, vybrali by si repasovanou elektroniku pouze v případě, že telefon má perfektivní estetický stav nebo baterii s plnou kapacitou. Proto přicházíme na trh s Premium Series, protože představuje o třídu vyšší novinku, která náročným spotřebitelům usnadní začlenění principů cirkulární ekonomiky do jejich každodenního života," uvedl ve zprávě pro novináře Premium Series Lead ve společnosti Swappie Casper Andersen.

Swappie je přední online platforma pro nákup i prodej repasovaných chytrých telefonů. Posláním společnosti je poskytovat vysoce kvalitní, cenově dostupnější a ekologický způsob pořizování telefonů. V současné době působí ve 25 evropských zemích včetně Česka, Švédska, Itálie nebo Německa. Swappie výrazně vzrostlo v roce 2020 s tržbami v hodnotě 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun) a stalo se tak od svého založení v srpnu 2016 nejinovativnější a nejrychleji rostoucí evropskou společností. Dosud rozšířilo svůj tým na 1 200 zaměstnanců a získalo celkem 171 milionů dolarů (3,6 miliard korun) od investorů.

Zákazníci hledí na stav baterie a funkčnost

Někteří zákazníci si přes výhody repasovaného telefonu raději koupí nový, a to i kdy za vyšší cenu dostanou u zařízení stejnou funkčnost a estetiku. Podle průzkumu agentury Kantar si lidé kupují nový smartphone místo repasovaného kvůli stavu baterie, funkční kvalitě nového telefonu a absenci známek opotřebení.

Právě na tyto aspekty reaguje Swappie představením prémiové řady, která nabízí stoprocentní kapacitu baterie, žádné známky opotřebení, plnou funkční kapacitu a stejně jako na všechny iPhony Swappie i dvanáctiměsíční záruku. Řada Premium navíc produkuje zlomek elektronického odpadu.

Elektroodpad je nejrychleji rostoucí formou odpadu na planetě

Swappie se snaží tvořit udržitelnější, etičtější a inkluzivnější svět. „Chytré telefony nemají datum spotřeby a my doufáme, že přidání řady Premium k naší oblíbené produktové řadě pomůže ještě většímu počtu spotřebitelů, aby se při nákupu repasovaného iPhonu cítili stejně pohodlně jako při nákupu ojetého automobilu,“ popsal v tiskové zprávě CEO a spoluzakladatel společnosti Swappie Sami Marttinen.

Výroba nových chytrých telefonů produkuje přes 100 milionů tun oxidu uhličitého ročně, zatímco elektroodpad je nejrychleji rostoucí formou odpadu na planetě. „Osmdesát pět až devadesát pět procent emisí spojených s chytrými telefony se uvolňuje během výroby, včetně těžby surovin, přepravy a prvního roku životnosti. Začátkem letošního roku Brusel navrhl právní předpisy na podporu práva spotřebitelů na opravu, což je krok správným směrem. Musíme však jít ještě dál a zajistit, aby byly zakázány veškeré praktiky, které omezují nezávislé opravy prostřednictvím procesů, jako je serializace, omezení distribuce dílů a přístupu k návodům. Spotřebitelé by měli mít možnost vyhledat cenově dostupný a kvalitní servis u poskytovatele, kterého si vyberou, a v žádném případě by nemělo dojít ke zhoršení funkčnosti výrobku, protože oprava byla provedena mimo síť původních výrobců. To je jediný způsob, jak účinně podpořit opravování před výměnou," řekl ve videu promítaném na tiskovém setkání CTO společnosti Swappie Jori Ahvonen.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Swappie, repasované telefony, iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Rubrika Společnost navenek, PR článek uvnitř. Furt stejný svině, ne novináři. Naserte si.

Úterý, 30. května 2023, 19:23Odpovědět

Jako nový, jen levnější. Swappie představuje premiovou řadu repasovaných telefonů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.