Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Ještěd vyzývá návštěvníky bikeparku k užívání oficiálních tras

PR článek

Skiareál Ještěd se letos na začátku letního provozu těší z rostoucího zájmu o cyklistické traily v jeho bikeparku. S rostoucím počtem vyznavačů horské cyklistiky je však o to důležitější dodržování místních pravidel s ohledem na bezpečnost všech návštěvníků areálu a ochranu přírody, která jej obklopuje.

Skiareál Ještěd tak vyzývá návštěvníky bikeparku, aby dodržovali pouze oficiálně vyznačené trasy. Ty se na mapách areálu nacházejí dvě, a jsou určeny spíše pro zkušenější jezdce, kteří se nezaleknou přírodních či umělých překážek různých obtížností. Tyto trasy nabízejí dostatek adrenalinu pro všechny cyklisty, kteří ho vyhledávají. Rodiny s dětmi či rekreační cyklisté mohou rovněž využít sedačkovou lanovku Skalka, od které začíná po hřebenové cestě celá řada značených cyklo okruhů.

„Rozumím tomu, že bikeři si chtějí dopřát co nejlepší zážitek a hledají alternativní trasy. My jako provozovatel však musíme respektovat i pravidla správců lesa a okolních pozemků. Náš areál se nachází uprostřed krásné ještědské přírody a nejsme v ní sami. Věřím, že i našim návštěvníkům není tohle téma lhostejné a chápou to i z druhé strany," uvedl Jakub Hanuš, ředitel Skiareálu Ještěd. „Naší snahou není omezovat zážitek z jízdy na kole, ale zachovat respekt ke stanoveným pravidlům a zajištění bezpečnosti všech návštěvníků a udržitelnosti našeho přírodního prostředí."

Skiareál Ještěd se pilně připravil na své letní návštěvníky novými sezónními jízdenkami. SEZÓNKY WALK & BIKE umožní užívat si letní lanovky na Ještědu klidně každý den téměř za cenu zpáteční jízdenky. Jedná se o bezkonkurenční nabídku nejen pro všechny vyznavače aktivního trávení volného času – milovníky pěších či cyklo výletů, rodiny s dětmi či ostřílené bikery, ale i pro nováčky v objevování nezapomenutelných koutů krásné přírody. WALK produkt určený pro pěší turisty je k dostání za výjimečných 390 korun, BIKE produkt zakoupí cyklisté za 1.990 korun přes věrnostní program GOPASS. Letní provoz lanovek je plánován do 31. října 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Ještěd

Štítky ještěd, bikepark, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd vyzývá návštěvníky bikeparku k užívání oficiálních tras  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.