Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zájem o sdílené bydlení je na vzestupu, majitelům domů přináší zisk

PR článek

Jednou z nejvýhodnějších možností, jak v dnešní nejisté době uložit své finance, je investice do nemovitosti. Své peníze dobře zhodnotíte, a navíc můžete mít další zdroj zisku z pronájmu. Trendem dnešní doby je zejména sdílené bydlení, které přináší jistotu stálého příjmu a je po něm stále stoupající poptávka.

Mimořádnou příležitostí jsou zejména nemovitosti ve velkých univerzitních městech, v jejich centrech, kde je doslova na dosah ruky veškerá občanská vybavenost. Obchody, městská hromadná doprava i nepřeberné možnosti kulturního, sportovního a společenského vyžití. Po sdíleném bydlení zejména mezi studenty je obrovská poptávka i v Liberci, který je významným univerzitním střediskem a vzdělávají se zde tisíce mladých lidí.

Jim sdílené bydlení nabízí výhody svobody a možnost vytvoření si svých pravidel a majiteli nemovitosti jistotu, že má ve svém domě ubytované osoby méně rizikové, než například pokud by ubytovával agenturní zahraniční pracovníky anebo prostory nabízel jako běžnou ubytovnu.

Sdílené bydlení navíc generuje pravidelný a rozhodně ne zanedbatelný zisk pro majitele domu. Pokud například pronajme 40 lůžek za cenu 5 tisíc korun měsíčně za jedno, přichází hrubý měsíční zisk ve výši 200 tisíc korun. Po odečtení nákladů na energie či běžné provozní náklady se dostává minimálně na částku 140 tisíc korun a roční zisk z pronájmu nemovitosti na sdílené bydlení tak činí 1.680.000 korun, což rozhodně není zanedbatelná částka.

Například u nemovitosti za pořizovací cenu za 23,9 milionů korun se jedná o zisk minimálně 7 %, u nemovitosti za 20 milionů korun se jedná o minimálně 8,4% ročního zisku. A to už rozhodně stojí za pozornost,“ vypočítává odbornice na realitní trh, Ing. Michaela Tybusová z Reality Investors.

V dnešní době, kdy je obrovský hlad po bydlení, mladí lidé už nechtějí žít na kolejích svázaní přísnými pravidly i prostorem, který bývá často omezený, po každé možnosti žít ve sdíleném bydlení s nadšením sáhnou. A nabídka není příliš široká.

V krajském městě máte nyní možnost investovat do ideální nemovitosti nejen pro sdílené bydlení. Činžovního domu s pokoji, veškerým vybavením v podobě sociálního zázemí, kuchyněk, společenských prostor, ale i parkovacích stání a garáží, který stojí v samém srdci Liberce, v Heliově ulici. Příjemným bonusem jsou i komerční prostory v přízemí, které umožňují širokou škálu využití. Samotný dům je vhodný i pro jiné ubytovací služby, například lze využít jako penzion, ale i k jiným účelům podle libosti. Jeho obrovským plusem je docházková vzdálenost do centra, neboť k radnici je to pouhých pár minut procházkou i příjemné okolí s blízkostí parku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bydlení, sdílené bydlení, nemovitosti, reality, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o sdílené bydlení je na vzestupu, majitelům domů přináší zisk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.