Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zastupitelé v Rokytnici nejsou proti prodeji lyžařského areálu. Schválili memorandum o jeho rozvoji

Rokytnice nad Jizerou chce s vlastníkem tamního skiareálu spolupracovat při jeho rozvoji. Zastupitelé města to deklarovali jednohlasným odsouhlasením memoranda o spolupráci s akciovou společností Spartak Rokytnice. Zastupitelé zároveň schválili i záměr možného prodeje pozemku, na kterém je nyní parkoviště zhruba pro 300 aut. V budoucnu by ho měla nahradit vodní nádrž využitelná v létě jako veřejné koupaliště a v zimě pro zasněžování areálu.

„To memorandum je víceméně deklarace nějakých směrů spolupráce mezi městem a Spartakem Rokytnice v rozvoji areálu a potažmo v rozvoji města. Jedna z částí řeší vazbu na uzemní plán a na jeho zpracovávanou změnu a další části se týkají záležitostí, které řešíme a spolupracujeme na nich už z minulosti. A tím memorandem si potvrzujeme, že je chceme řešit společně, ať jsou to skibusy, propagace města a další věci," řekl starosta Rokytnice Petr Matyáš (Starostové pro Liberecký kraj).

Schválení memoranda bylo zároveň jednou z podmínek pro prodej Spartaku Rokytnice novému investorovi. O pátý největší areál v zemi má zájem investiční a developerská skupina Trigema, která jednání zatím komentovat nechce. Spartak Rokytnice se základním kapitálem 229 milionů korun nyní vlastní místní tělovýchovná jednota. Jedním z důvodů, proč její zástupci s prodejem souhlasí, je snaha najít partnera schopného investovat do skiareálu. „Který by zvládnul posunout Rokytnici směrem, který bude konkurenceschopný ostatním zimním střediskům podobné velikosti," uvedl již dříve předseda tělovýchovné jednoty Marek Nechanický.

Pro realizaci větších investic je ale nejprve nutná změna územního plánu. Starosta Rokytnice předpokládá, že zastupitelstvo by návrh ke schválení jeho změny mělo dostat v příštím roce. Pro rozvoj skiareálu je nutná i větší retenční nádrž. Nyní má jen malou na 2000 metrů krychlových vody. Podle schváleného záměru by na pozemku, kde je dnes parkoviště P2, mohla být retenční nádrž o kapacitě minimálně 30 tisíc metrů krychlových.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Rokytnice

Štítky ČR, správa, reality, rekreace, Rokytnice nad Jizerou, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé v Rokytnici nejsou proti prodeji lyžařského areálu. Schválili memorandum o jeho rozvoji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.