Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Základní škola v Českém Dubu získala dotaci 29,5 milionu korun. Peníze využije na rekonstrukci hřiště i družiny

PR článek

Základní škola Český Dub uspěla se svou žádostí o dotaci, a získala tak finanční podporu z evropských fondů, kterou využije na projekt modernizace odborných tříd a rekonstrukci školní družiny a školního hřiště. Hlavním cílem tohoto projektu je zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury základního vzdělávání žáků ZŠ Český Dub. Projekt podpoří rozvoj vzdělávacího prostředí žáků školy.

V současné době základní škola disponuje odbornými učebnami, které již nejsou zcela vhodné pro výuku žáků v 21. století. Učebny jsou zastaralé a disponují pouze omezeným technickým a technologickým zázemím, což pedagogům znesnadňuje práci při výuce. Současná podoba učeben nevyhovuje ani svou kapacitou, což klade překážky při dělení tříd a práci v menších individuálních skupinách.  Na své limity naráží také vybavení učeben, které neodpovídá požadavkům moderních metod výuky, které jsou pro školu prioritou.

Rekonstrukce za zhruba 34,5 milionu korun by měla být hotova do června roku 2025; díky projektu bude výuka efektivnější a bude možné ji vést interaktivněji. V rámci projektu budou modernizovány, vybaveny a rekonstruovány tyto interiérové či exteriérové prostory:

  • Učebna chemie a fyziky
  • Odborná jazyková učebna I.
  • Odborná jazyková učebna II.
  • Odborná učebna přírodních věd
  • Multifunkční odborná učebna přírodních věd
  • Školní hřiště
  • Školní družina

Učebny budou vybaveny například novým nábytkem, moderní projekční technikou, interaktivními tabulemi či experimentálními pomůckami. V rámci výuky budou moci být využívány online materiály a videa, jejichž názornost je velmi užitečná pro pochopení dané problematiky. Modernizované jazykové učebny umožní žákům pracovat svým vlastním tempem na zadaném úkolu, zároveň také podpoří týmovou práci či vzájemné sdílení poznatků. Experimentální pomůcky či interaktivní tabule umožní badatelsky orientovanou výuku přírodních věd, nabídnou také prostor pro zábavnější a názornější formy výuky, které budou pro žáky lépe uchopitelné a názorné.

Stávající školní družina, která je svým vybavením a uspořádáním nevyhovující, se dočká kompletní rekonstrukce. Školní družina bude dispozičně lépe řešena a vybavena adekvátním vybavením, včetně edukačních, didaktických, relaxačních a motorických pomůcek a her.

Rekonstrukce se také dočká školní hřiště, jehož hrací plocha bude zvětšena, opatřena novým povrchem i oplocením. Vznikne tak multifunkční hřiště a nově na něm bude vybudováno workoutové hřiště. Školní hřiště bude po rezervaci rovněž otevřené pro veřejnost či sportovní organizace.

Evropská „finanční injekce“ ve výši cca 29,5 mil. Kč s finanční podporou Města Český Dub ve výši cca 5 mil. Kč výrazně pomůže ke zkvalitnění edukačního klimatu ve škole.

Ohodnoť článek

Štítky dotace, eu, český dub, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola v Českém Dubu získala dotaci 29,5 milionu korun. Peníze využije na rekonstrukci hřiště i družiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.