Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Turnov chystá miliardovou modernizaci nádraží, na kterou hledá Správa železnic projektanta

Město Turnov v Českém ráji plánuje modernizaci vlakového nádraží. Správa železnic však hledá firmu, která vytvoří projektovou dokumentaci. Začít by se mohlo podle předpokladů v roce 2025 až 2026 a náklady by měly dosáhnout 1,5 miliardy korun.

Správa železnic (SŽ) hledá firmu, která jí vytvoří projektovou dokumentaci pro modernizaci vlakového nádraží v Turnově v Českém ráji. Stavební úpravy jednoho z nejdůležitějších dopravních uzlů v Libereckém kraji si vyžádají kolem 1,5 miliardy korun. Jen náklady na vypracování projektové dokumentace SŽ odhaduje na 42 milionů korun bez daně. Zájemci o tuto zakázku se mohou hlásit do 31. července, vyplývá z údajů ve věstníku zakázek.

„Dodavatel připraví technický návrh bezbariérových nástupišť a podchodu. Významnou úpravou projde také kolejiště. Vlaky do Jičína tak už nebudou muset při odjezdu měnit směr jízdy. Moderní zabezpečovací zařízení ve stanici i na okolních tratích zajistí plynulejší řízení dopravy," dodala Správa železnic na twitteru.

Rekonstrukci tohoto dopravního uzlu chystá Správa železnic na roky 2025 až 2026. Turnov je železničním uzlem, z něhož odjíždějí vlaky do Liberce, na Prahu, do Pardubic, do Tanvaldu i do Jičína. Plánované úpravy mimo jiné odstraní úvraťové jízdy vlaků, čímž se ušetří deset až 15 minut. „Když dnes jedete z Turnova na Jičín, tak musíte jet nejprve kousek na Prahu, přejet výhybkoviště a teprve pak se vracíte na Jičín," řekl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky železnice, stavby, Turnov, Správa železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov chystá miliardovou modernizaci nádraží, na kterou hledá Správa železnic projektanta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.