Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové tratě pro kola na Ještědu. Vhodné jsou i pro rodiny s dětmi

V areálu na Ještědu jsou od víkendu otevřeny dvě trailové tratě pro začínající cyklisty. Jedna funguje jako tréninkové centrum, druhá je plnohodnotný přes dvě stě metrů dlouhý trail s devíti klopenými zatáčkami. Tratě jsou pro všechny zdarma.

„Cílem nově vybudované začátečnické zóny a dětského cyklotrailu bylo především rozšířit nabídku letních služeb pro cyklisty se zaměřením na rodiny s dětmi a začátečníky,“ řekl Jakub Hanuš, obchodní a marketingový manager TMR International – CZ, která areál na Ještědu provozuje.

Výukové centrum nabízí 200 metrů dlouhou tréninkovou zónu pro zkvalitnění jízdních dovedností, hliněné a dřevěné překážky různých obtížností, speciální překážku pro trénink rovnováhy nebo třeba kamenitou pasáž. „Na samotnému 230 metrů dlouhém trailu je pak devět klopených zatáček a opět spousta překážek,“ dodal Hanuš.

Vybudování dvou tratí pro začátečníky stálo zhruba milion korun, skiareál z toho ale platil podle Hanuše jen zhruba pětinu. „Nám se to podařilo zčásti postavit partnersky," dodal.

Zóna s názvem Flow trail & Skill zone doplnila na Ještědu nabídku služeb bikeparku s již dlouholetou tradicí a dvěma oficiálními traily. Ty jsou ale pro děti náročné. „Když sem rodina s dítětem přijede, tak málokterá zvládne červenou trasu. Je to těžké, je to kamenité, technické," dodal. Na trail lehčí obtížnosti z vrcholu kopce má skiareál už zpracovanou studii proveditelnosti a nyní ho čeká jednání s Lesy ČR, zda bude možné ji vybudovat. Hanuš odhaduje, že pokud se s Lesy ČR dohodnou, trasa pro méně zdatné cyklisty by mohla být k dispozici za dva roky.

 Návštěvníci mohou využít terénní tříkolky či koloběžky a s dětmi si užít Fun zone s hřištěm, skluzavkami či trampolínou. Za vyzkoušení určitě stojí i edukativně zábavné naučné stezky pod názvem Skryté příběhy.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ještěd, skiareál, traily, kola, letní sezona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové tratě pro kola na Ještědu. Vhodné jsou i pro rodiny s dětmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.