Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Koupaliště s vodou nevhodnou ke koupání Tanvald vypustil a vyčistil

V Libereckém kraji je ze 34 sledovaných vodních ploch nevhodné ke koupání jedno venkovní koupaliště - přírodní v Tanvaldu na Jablonecku. Město ho kvůli tomu nechalo vypustit a vyčistit.

Hygienici tanvaldské koupaliště zařadili na čtvrtý z pěti stupňů hodnocení kvůli překročení limitů fekálního znečištění. S tím se potýkalo také v minulých letech. Město to pokaždé vyřešilo tím, že vodu z bazénu vypustilo, vyčistilo a napustilo čistou vodou.

Podle aktuálních údajů Krajské hygienické stanice v Liberci má zhoršenou kvalitu vody dalších pět přírodních koupališť v Libereckém kraji. Na stupni tři je kvůli zvýšenému výskytu sinic Hamerské jezero na Českolipsku. Zdravotní obtíže po koupání v jezeře mohou mít hlavně citliví jedinci, mezi něž patří alergici, děti a těhotné ženy. Hygienici doporučují, aby se lidé po koupání v jezeře osprchovali.

Na druhém stupni jsou rybník Bažantník v Sedmihorkách v Českém ráji a tři vodní plochy z Českolipska - Máchovo jezero a přírodní koupaliště v Zákupech a Nedamově, což je místní část Dubé. Mírně zhoršenou kvalitu vody v nich značí snížená průhlednost, riziko zdravotních obtíží po koupání je ale malé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Tanvald

Štítky Liberecký kraj, Tanvald, rekreace, zdraví, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště s vodou nevhodnou ke koupání Tanvald vypustil a vyčistil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.