Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Děti ze tří zemí poznávají na táboře v ekocentru přírodu Jizerských hor

PR článek

Zálesácké dovednosti, badání, ale i poznávání přírody Jizerských hor si osvojují děti ze tří zemí na letních pobytech v Ekoncentru Střevlík v Oldřichově v Hájích a v Hejnicích. Na táboře nazvaném Trosečníci si první parta dětí z České republiky, Polska a Ukrajiny už svůj pobyt už prožila, druhá skupina dorazí v srpnu.

Tábory se konají v rámci mezinárodního česko-polského projektu Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu, jenž se zrodil ve spolupráci Libereckého kraje, Dolnoslezského vojvodství, Královéhradeckého kraje a polského subjektu Nadace Ukrajina.

Je velmi důležité podporovat mladé lidi v budování nových kontaktů a přátelství a mezinárodní tábor je v tomto ohledu výbornou zkušeností. Díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější, vystoupí ze své sociální bubliny a poznají svět nezprostředkovaně, sami za sebe. Tím, že se snaží se svými zahraničními kamarády domluvit, třeba i takzvaně rukama-nohama, skvěle trénují své komunikační dovednosti,“ řekl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Pro ekocentrum jsou letošní mezinárodní tábory mimořádné a v mezinárodní podobě je organizují poprvé. Nicméně od běžných dětských táborů se programově nijak neliší. „Děti mají nachystaný pestrý program zaměřený na poznávání přírody. Seznamují se se zajímavostmi Jizerek, ale třeba prozkoumávají i vodní tok Smědé anebo podnikají různé badatelské aktivity,“ popsal ředitel Ekocentra Střevlík Martin Modrý.

Druhý turnus se uskuteční ve druhé polovině srpna také v areálu Střevlíku, v ubytovně Jizera v Hejnicích. Jeho podtitul zní Toulky za poznáním přírody. Děti čeká týden plný her, zážitků, tvoření a poznávání přírody podhůří Jizerských hor.

Projekt Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko 2014 – 2020,“ dodal Jiří Ulvr.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tábor, mezinárodní projekt, Liberecký kraj, Česko, Polsko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze tří zemí poznávají na táboře v ekocentru přírodu Jizerských hor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.