Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Květinářce nechybí odvaha a nadšení. Samoobslužný stánek v Liďákách frčí

Půvabné květiny plné pestrých barev září už z dálky z malého stánku poblíž tramvajové zastávky u starého vchodu do zoo v Lidových sadech. Prodavače ale v dřevěném stánku nehledejte. Jde totiž o malinké samoobslužné květinářství s názvem Sto stonků.

Samoobslužný stánek zprovoznila Andrea Lavčaníková, která si pěstuje květiny na malém políčku pár kilometrů od Liberce, spíš jen tak pro potěšení. „Políčko mám od minulého roku a vloni si mohli lidé kupovat moje květiny v kavárně Bez konceptu. Chtěla jsem ještě druhé místo a moc se mi líbí, jak jinde ve světě funguje samoobslužný prodej. I když mě od toho všichni odrazovali, zkusila jsem to a jsem příjemně překvapená,“ říká květinářka.

V Česku je přitom pouze kolem dvacítky samoobslužných květinových stánků. „Funguje to skvěle. U stánku se zastaví víc lidí než v kavárně,“ podotýká Lavčaníková. Doplňuje ho každý den ráno, protože bydlí nedaleko. Každý večer vždy jede na pole vybrat a sklidit květiny, když děti usnou, připraví z nich kytice a ráno vyráží ke stánku jej naplnit čerstvou květinovou nabídkou.

Povídala jsem si s některými lidmi, kteří si přišli květinu koupit a ptali se mě, odkud je bereme, jestli z dovozu. Ale naše květiny jsou výhradně lokální a u nás vypěstované,“ zdůrazňuje květinářka.

Ač nemá stánek prodavače, s krádežemi se takřka nesetkala, ač právě obavy z toho byly důvodem, proč ji všichni od nápadu odrazovali.

Dokud budou květiny, chci nechat stánek otevřený, jak jen to půjde, až do podzimu. A příští rok znovu,“ plánuje mladá maminka na mateřské.

Samoobslužné květinářství má navíc ještě jeden drobný a vítaný bonus. Za květiny můžete zaplatit nejen hotově do kasičky, ale i prostřednictvím mobilu, což volí většina zákazníků.  

Je to báječný nápad. Už jsem si tady byla koupit kytičku dvakrát. Vydrží a jsou moc hezké. Kéž by se ve městě objevilo víc podobných nápadů,“ okomentovala květinový stánek Sto stonků Lenka Balcárková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky samoobslužný stánek, nápad, květiny, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michael Daněk

Super nápad!

Středa, 2. srpna 2023, 14:26Odpovědět

Matěj Matoušek

jojo

Středa, 2. srpna 2023, 14:28Odpovědět

Květinářce nechybí odvaha a nadšení. Samoobslužný stánek v Liďákách frčí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.