Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Spoluprací s potravinovými bankami nasytí PENNY stovky lidí denně

PR článek

Za necelých posledních 5 let PENNY věnovalo prostřednictvím potravinových bank potřebným přes 600 tun potravin. Každý rok je to více než 250 000 porcí jídla a denně díky tomu dostane jídlo více než 600 lidí.

Spolupráce PENNY a České federace potravinových bank započala v roce 2017. „Od počátku je naším cílem dělat i něco navíc. Proto se dlouhodobě zaměřujeme na rozvoj logistiky tak, aby lidé dostávali potřebnou pomoc rychle a efektivně. Nejprve jsme po dobu 5 let bezplatně poskytovali potravinovým bankám zázemí našeho skladu v Modleticích, abychom následně finančním darem ve výši 8 miliónů přispěli na výstavbu nového logistického centra ČFPB v Dubči u Prahy,“ říká Tomáš Kubík, manažer komunikace PENNY Česká republika. Celková podpora logistiky a rozvoje potravinových bank tak už překročila částku 20 000 000 korun.

POMÁHÁME HEZKY ČESKY
Aktivity PENNY Česká republika na poli udržitelnosti a společenské odpovědnosti, protože všude, kde PENNY působí, je všem dobrým sousedem. Více zde.

Základem pomoci lidem, mezi něž patří zejména ekonomicky slabší, samoživitelé a samoživitelky, rodiny s dětmi, senioři nebo handicapovaní, jsou ovšem dary potravin. Tato přímá pomoc potravinovým bankám ze strany PENNY přitom rok od roku neustále roste. V roce 2020 věnovalo PENNY na této pomoci 60,8 tuny potravin, v loňském roce už to bylo 74,8 tuny a v letošním roce za první polovinu roku přibližně 40 tun.

„Od počátku roku 2019 věnovali jsme přímo z našich prodejen věnovali přes 400 tun pomoci, a to včetně mimořádných darů ve výši 122 tun v době pandemie. Společně s příspěvky našich zákazníků na našich prodejnách v rámci tradičních Sbírek potravin pak celková pomoc potřebným dosahuje aktuálně 607 tun. To je více než 1 200 000 porcí jídla! Tuto pomoc těm, kteří se nachází v nelehké životní situaci, zvláště v dnešní době, vnímáme nejen jako nezbytnou, ale jako naši povinnost.“

Další formou pomoci a poskytování darů je zapojení do Sbírky potravin, jejímž je PENNY tradičním dlouholetým partnerem. Díky navýšení počtu prodejen PENNY zapojených do Sbírky potravin v posledních letech pak došlo i v tomto případě k navýšení pomoci ze strany zákazníků PENNY. Ti darovali během posledního kola sbírky na jaře letošního roku přes 35 tun pomoci, což je o takřka 12 tun více než na jaře 2022. V době pandemie, kdy nebylo možné uspořádat tradiční Sbírky potravin, a naopak počty potřebných narůstaly, pak PENNY věnovalo mimořádné finanční dary, za něž byla pořízena potřebná pomoc.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market v roce 1997 a zaměřil se zejména na rozvoj prodejní sítě v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 410 prodejen, tedy nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Ohodnoť článek

Štítky penny, potravinová banka, potraviny, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spoluprací s potravinovými bankami nasytí PENNY stovky lidí denně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.