Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tip na výlet: Po Krkonoších si vyšlápněte po Harrachově cestě

Necelých dvacet kilometrů po Krkonoších můžete urazit po Harrachově cestě. Dovede vás z Harrachov do Špindlerova Mlýna a po cestě uvidíte známá i méně známá místa našich nejvyšších hor.

Z centra Špindlerova Mlýna míří trasa po modrém značení k Dívčím lávkám a dále k Dvorskému potoku. Cesta mírně stoupá po pravém břehu Labe, které se po kilometru setká s levobřežním přítokem – Medvědím potokem. Pak cesta řeku překročí a sleduje ji z druhé strany.

U dalšího přítoku – Pudlavy – končí cyklistická a lyžařská trasa Buď fit a v zimě je cesta dále uzavřena kvůli lavinovému nebezpečí. V létě však vede dál pod trojicí Labských jam – Harrachovou, Pančavskou a Navorskou a dále k Labské rokli. Za Harrachovou jámou se cestovatelé odchýlí od Labe. Na další trase zaujme Pančavská jáma s Pančavským vodopádem, spadajícím do hloubky 250 metrů, a Schustlerovou zahrádkou.

Pod karem Navorské jámy vede cesta k Labské rokli. Po překročení Labe stoupá příkrou klikatou pěšinou mezi Navorskou jámou vlevo a Labskou roklí napravo až k Labské boudě. Vpravo je 45 metrů vysoký Labský vodopád. Vrátit se lze buď zeleně značenou cestou přes Martinovu boudu, nebo červeně značenou Bucharovou cestou do Špindlerova Mlýna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky tip, výlet, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Po Krkonoších si vyšlápněte po Harrachově cestě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.