Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zdolání Sněžky znamená dvojnásobný dobrý pocit, z dobytí vrcholu a charity

Sněžka patří v létě mezi nejnavštěvovanější místa v Čechách a i tahle skutečnost pomáhá charitě. Právě na Sněžce vybrali už více než čtvrt milionu korun pro dětský hospic.

Charitativní akce na Sněžce je úspěšná, díky návštěvníkům nejvyšší české hory byla dosud vybrána částka přes čtvrt milionu korun. Určená je dětskému hospici v Brně. Do konce letních prázdnin se očekává zvýšení daru na finální hodnotu půl milionu. Finanční výtěžek pomůže rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi.

„Od zahájení charitativní akce, která byla spuštěna na začátku letních prázdnin, se dosud díky návštěvníkům Sněžky podařilo vybrat úžasnou částku přesahující 250 000 korun. Věřím, že do konce srpna padne milník půl milionu, kterým podpoříme dětský hospic v Brně. Proto srdečně zveme nejen k výjezdu oblíbenou lanovkou na vrchol nejvyšší české hory, ale také k objevování krás Krkonoš,“ informoval náčelník Lanové dráhy Sněžka Jiří Špetla.

Z každé jízdenky lanovou dráhou je pět korun věnováno organizaci Dům pro Julii. Plné jízdné z Pece pod Sněžkou na nejvyšší českou horu a zpět stojí 680 korun. Využít lze i zvýhodněné sazby, více než dvě stě korun ušetří majitelé Karty hosta, kterou získají ubytovaní v Peci pod Sněžkou. Charitativní akce pokračuje, přispět mohou i pěší turisté „Jsme vděční všem, kteří se již zapojili a projevili solidaritu s těžce nemocnými dětmi a jejich rodinami. Každý příspěvek má pro nás zásadní význam," uvedla ředitelka Domu pro Julii Radka Vernerová.

Kromě jízdy lanovkou na Sněžku je možné přispět také jinými způsoby. Turisté, kteří zvolí horský výstup pešky, mohou podpořit tuto charitativní akci individuálně. Sbírková pokladnička Domu pro Julii je umístěna na Boudě pod Sněžkou. Dále lze přispět při návštěvě kavárny CRAFT coffee v Peci pod Sněžkou, kde je rovněž pokladnička pro dobrovolné příspěvky. Dětský hospic v Brně finanční podporu využívá k poskytování odborné zdravotní i sociální péči nevyléčitelně nemocným dětem a jejich rodinám. „Jen společně s finanční podporou od veřejnosti můžeme ulehčit těžkou situaci dětem a umožnit jejich pečujícím rodičům si alespoň na chvíli od náročné péče odpočinout. Děkujeme," uzavřela Vernerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KRNAP

Štítky charita, peníze, Sněžka, turisté, ČR, cesta, Dům pro Julii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdolání Sněžky znamená dvojnásobný dobrý pocit, z dobytí vrcholu a charity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.