Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SPORTFILM na Sport Live veletrhu. Gabriela Soukalová představí chystaný film, festivalové pasy za exkluzivní cenu

PR článek

V libereckém Sport parku se v sobotu 9. září uskuteční tradiční sportovní veletrh Sport Live, jehož součástí opět bude i SPORTFILM. Pro návštěvníky si pořadatelé festivalu připravili limitovanou edici festivalových pasů za exkluzivní cenu. Fanoušci biatlonu se v rámci stánku SPORTFILMU mohou těšit na autogramiádu trojnásobné olympijské medailistky Gabriely Soukalové. Ta navíc představí svůj chystaný film Pravda se pořád vyplatí, který s ní natáčí Petr Větrovský.

12. až 15. října FILMY, VÝSTAVY, KONFERENCE, BESEDY, ZÁVODY

Letošní 26. ročník Mezinárodního festivalu sportovních filmů SPORTFILM LIBEREC opět nabídne svým návštěvníkům pestrý program propojující sport a kulturu. V rámci spolupráce festivalu SPORTFILM a veletrhu SPORT LIVE bude možné v sobotu 9. září v libereckém Sport Parku zakoupit festivalové pasy za exkluzivní cenu. „Nabídneme návštěvníkům Sport Live limitovanou edici 1000 ks celofestivalových vstupenek zahrnující i vstup do bazénu. Jednotná cena za festivalový pas na celou dobu trvání říjnového festivalu bude 200 korun, což je vzhledem k programu, který připravujeme, velmi symbolická částka,“ říká ředitelka SPORTFILMU Renata Balašová.

A letošní festivalový program, který nově proběhne na více než deseti lokacích, bude opravdu velkolepý. Vedle tradičního promítání soutěžních filmů jako například Děti Nagana, Cesta bojovníka, Adam Ondra: Posunout hranice, Enzo Ferrari a české premiéry filmu o fotbalistovi Martinovi Škrtelovi z dílny režiséra loňského vítězného filmu o Janu Kollerovi se návštěvníci mohou těšit na výstavy skleněných trofejí Lasvit a medailí z České mincovny v Malé výstavní síni a unikátních fotografií manželů Zátopkových před libereckou radnicí. V rámci konference Mental Health budou významné české sportovkyně debatovat na téma Ženy ve sportu. Konferenci povede špičková lyžařka Šárka Strachová a mezi jejími hosty budou například biatlonistka Gabriela Soukalová, tenistka a psycholožka Helena Suková či horolezkyně Klára Kolouhcová. Sportovní nadšenci si užijí Festivalový běh krytem a pro nejmladší generaci je připraven workshop na tvorbu videí s uznávaným režisérem Adolfem Zikou či projekce v Klubu Lípa, kde budou uvedeny filmy o parkouru a skateboardingu.

Festivalovou porotu doplní letos režisérky Jana Počtová a Markéta Ekrt Válková, dramaturgyně Miriam Ryndová, režisér Tomáš Hodan, cestovatel Petr Horký, místopředseda České olympijské akademie Zdeněk Škoda a člen komise festivalu v Miláně Jakub Bažant.

Během slavnostního galavečera s vyhlášením vítězných snímků 14.10., který bude moderovat Dalibor Gondík a vysílat Česká televize, vystoupí například rapper Paulie Garand s Jakubem Děkanem či zpěvák Marcell.

Festivalové pasy zahrnující vstup na filmové projekce i doprovodný program, je možné zakoupit na www.sportfilm.cz.


Garantem SPORTFILMU je Federation Internationale Cinema Televizion Sportifs (FICTS), sdružující 130 zemí. Patronát drží Mezinárodní olympijský výbor.  Ve 25. ročníku soutěžilo 323 filmů z 70 zemí. Letos soutěží 372 z 69 zemí. Více na www.sportfilm.cz.

Ohodnoť článek

Štítky sportfilm, festival, filmy, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPORTFILM na Sport Live veletrhu. Gabriela Soukalová představí chystaný film, festivalové pasy za exkluzivní cenu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.