Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zajděte na výstavu kaktusů. Do botanické se vrací po dvaceti letech

Milovníci kaktusů a sukulentů si v příštím týdnu přijdou na své. Do Botanické zahrady v Liberci se po letech vrací výstava těchto rostlin, kterou můžete navštívit od 11. do 17. září. K vidění bude ve výstavním sále botanické zahrady.

Návštěvníci budou mít příležitost si kaktusy a sukulenty nejenom prohlédnout zblízka, ale také se o jejich pěstování pobavit s odborníky. Zájemci si také budou moci rostliny na místě koupit.

Botanická zahrada se opět hlásí ke vzdělávání veřejnosti a akcím, kde se lidé mohou seznámit s různými druhy rostlin nebo si je i koupit. Nepochybuji o tom, že to bude návštěvníky vítaná nabídka,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Výstava kaktusů, jež se koná pod záštitou Klubu kaktusářů v Liberci, se vrací do botanické zahrady po více než 20 letech. Návštěvníci se budou moci z blízka seznámit s koníčkem, který má v Česku dlouholetou tradici sahající až k Alberto Vojtěchu Fričovi. Tento český odborník byl na přelomu 19. a 20. století vnímán jako přední odborník a popularizátor pěstování kaktusů evropského formátu. To, že mají kaktusy tradici i v Liberci, dokazuje například rostlina Notocactus ottonis var. vencluanus, která byla pojmenována na počest libereckého pěstitele Františka Venclů. 

Výstava je jednou z prvních větších akcí, kterých chceme pořádat do budoucnosti stále víc a zahradu otevřít veřejnosti,“ poznamenal ředitel botanické zahrady Václav Lenk.  

Výstava je přístupná všem návštěvníkům, kteří si koupí vstupenku do botanické zahrady.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky botanická zahrada, výstava, kaktusy, sukulenty, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zajděte na výstavu kaktusů. Do botanické se vrací po dvaceti letech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.