Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ceebius Run 2023 pomáhá pohybem potřebným

PR článek

Ve Frýdlantě se v sobotu 16. září uskuteční další již tradiční ročník charitativního běžeckého závodu nazvaného Ceebius Run 2023 aneb umíme pomáhat pohybem. Start závodu je v 9:00 u ZŠ Purkyňova ve Frýdlantě. Jedná se o běžecký závod, kterého se mohou účastnit všechny věkové kategorie, fyzička není určujícím faktorem. Kategorie jsou rozličné a přizpůsobené momentálnímu životnímu stylu a formě každého účastníka. Cílem je vždy pomoci někomu, kdo se ocitl v tíživé životní situaci. Dnešní ročník běhu podpoří chlapce Adámka, jemuž se datum 5. 7. 2023 stalo málem osudným, ale svůj boj o život nevzdal a bojuje.

Co nebo kdo je Ceebius Gym?

Je to organizace, která vznikla v roce 2017. Sdružuje lidi, kteří se nebojí dělat ve svém volném čase něco pro druhé a lhostejnost jim není cizí. Projekt Ceebius Run je jedním z projektů, který tato organizace zastřešuje. Tento běh je charitativní a veškerý výtěžek je věnován potřebným. V minulých ročnících tento projekt podpořil například mladou slečnu Michalku, která potřebovala speciální operaci srdce nebo slečnu Julinku, ke které byl život již odmalinka neúprosný, vyběhaná částka ji tak měla její „jepičí“ život zpříjemnit a snad i prodloužit.

Samotný závod Ceebius Run se člení do vícero kategorií tak, aby se mohl účastnit opravdu každý. První kategorií je kategorie děti ve věku 3-6 let, kteří si oběhnou malý „oválek“ i se svými rodiči před ZŠ Purkyňovou a poté jsou vždy odměněni medailemi od naší prvotřídní pekařky a cukrářky Míši, která jim každý rok peče a vyzdobí perníkové medaile. Starší účastníci si zaběhnou, ujedou (kategorie koloběžky) či projdou (maminky s kočárky, borci se psy) trať delší, avšak vícero členitou a odměnou je jim nejen zdolání sebe sama, ale i zjištění, jak na tom jsou ve srovnání se svými vrstevníky.

Ti, jenž malebný kout severních Čech neznají, mají možnost poznat jednu ze zdejších dominant města Frýdlantu a tou je rozhledna Frýdlant. Tam je i cíl závodu. Každý závodník dostane oběd zdarma od kuchaře Petra, který má pohyb také v krvi a vždy pořadatele rád podpoří. Pohoštění ve stánku je zajištěno organizací Ceebius Gym. Závodníci se mohou těšit na pěkné ceny a medaile. S prázdnou neodejde nikdo a zároveň se vybere na malého chlapce, který má tak šanci opět chodit a běhat.

Proto neváhejte a přijďte si užít sobotní dopoledne 16. září do Frýdlantu.

Ohodnoť článek

Štítky ceebius run, frýdlant, závod, běh, adámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceebius Run 2023 pomáhá pohybem potřebným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.