Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hlídky na severu Čech o víkendu nezaznamenaly nelegální migraci

Zintenzivněné přeshraniční policejní hlídky v Ústeckém ani Libereckém kraji nezaznamenaly o víkendu nelegální migraci, řekli mluvčí policie z obou krajů Václav Krieger a Vojtěch Robovský. Zesílené hlídky na hranicích s Německem začaly ve čtvrtek.

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová se s Polskem a Českou republikou tento týden dohodla na tom, že němečtí policisté budou s českými a polskými kolegy společně hlídkovat na jejich straně hranice. Všechny tři země tak chtějí zesílit boj proti ilegální migraci.

„Do současné doby žádný záchyt neevidujeme," uvedl v 15:00 mluvčí policie Ústeckého kraje Václav Krieger. Podle něj si policisté nezaznamenávají, kolik vozidel zkontrolovali, už dříve ale ČTK mluvčí sdělil, že jde o namátkové kontroly. „Pokud dojde k nějakému posunu, buď k tomu, že bude nelegální migrace polevovat, nebo bude naopak silnější, tak se podle toho budou upravovat i kontroly," informoval vedoucí odboru služby dopravní policie Jiří Ušák. Kontroly na vytipovaných místech migračních tras jsou nepřetržité, tedy trvají i v noci.

Ani v Libereckém kraji policisté během kontrol nenarazili na běžence. „Měli jsme dvě společné hlídky s německými kolegy s tím, že je to bez záchytu," uvedl Vojtěch Robovský. Zvýšené kontroly provádí policisté v Libereckém kraji i v Hrádku nad Nisou. Čeští policisté v tomto místě spolupráci s kolegy z Německa a Polska navázali už v dubnu, kdy udělali několik desítek kontrol. Mluvčí už dřív řekl, že jich bude po zintenzivnění kontrol víc.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, Německo, migrace, policie, Ústecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídky na severu Čech o víkendu nezaznamenaly nelegální migraci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.