Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté si počíhali na technický stav vozidel. Zaměřili se na emise

V uplynulých dnech proběhla v Libereckém kraji dopravně bezpečnostní akce. Policisté se společně s kolegy z Centra služeb pro silniční dopravu při kontrolách zaměřili na technický stav vozů a na měření emisí. A narazili hned na několik prohřešků.

Kontroly probíhaly v rámci celorepublikové akce. „Během akce bylo provedeno odborné měření emisí Mobilní expertní jednotkou Centra služeb pro silniční dopravu celkem u čtyř vozidel,“ informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová. U dvou nákladních vozidel zjistili policisté vážné závady v emisním systému. Z toho důvodu jim byla technická způsobilost zkrácena na 30 dní.

„Dále v rámci provádění technické silniční kontroly byla zjištěna dvě vozidla do 3,5 t s vážnými závadami v technickém stavu a dvě vozidla nad 3,5 t s vážnými závadami,“ komentovala Sochorová. U jednoho vozidla navíc policisté zjistili nebezpečnou závadu, která vylučovala další jízdu tohoto automobilu na pozemních komunikacích po vlastní ose.

Kromě těchto provinění řešily kontroly téměř dvě desítky nejrůznějších přestupků, například také překročení povolené hmotnosti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, technický stav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si počíhali na technický stav vozidel. Zaměřili se na emise  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.