Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mentorka Iva Grohmannová z Drylocku: Lidé musí mít v práci někoho, na koho se obrátí

PR článek

Iva Grohmannová je už rok a půl mentorkou ve společnosti na výrobu dětských plen a hygienických potřeb Drylock Technologies. Původně pracovala ve výrobě, nyní se stará o ostatní zaměstnance. Jak se ke své práci dostala a co vše její role obnáší?

Představte si, že přijdete do firmy, která je velká jako několik fotbalových stadionů. Má stovky zaměstnanců, nespočet chodeb, místností a dveří. Vy se tu nevyznáte, jste nováček. A přesně v tu chvíli se můžete obrátit na mentorku. „Jsem první člověk, kterého poznají. Snažím se pro ně být kámoška,“ uvádí Iva Grohmannová.

První den je jako velká okružní jízda

První den v Drylocku probíhá v trochu odlehčeném duchu. „Jdeme se s nováčky projít po závodě. Ukážeme jim, kde budou pracovat, dále také haly, sklady, šatny, jídelny. Představíme jim pracovní pozice, baličky, kontrolorky, seřizovače… Chceme, aby měli kompletní představu o tom, čím se firma zabývá,“ říká Grohmannová s tím, že mají v zasedačce přichystanou i prezentaci s občerstvením. Tam si do detailů ukáží, jak produkt vypadá a z čeho se skládá. Kolegyně z laboratoře zase vysvětlí, proč je důležité dodržovat všechna předepsaná pravidla.

V prvním měsíci se lidé seznamují s chodem firmy. „Ze začátku vodím nové zaměstnance k jejich mistrovi. Ten si je převezme a odvede do výroby. Nemusejí tak nic hledat nebo bloudit po závodě,“ popisuje Iva Grohmannová. Sama si pak nováčky po 14 dnech najde a vyptává se jich. Dostanou se vždy, kam potřebují? Mají s něčím potíže? Potřebují s něčím pomoct? Vše s dotyčnými prodiskutuje a postupně řeší.

Kdo si počká, ten se dočká

Lidé často přijdou s poměrně rychle řešitelnými situacemi. Prosba o pomoc s vyplněním dokumentů, obstaráním pracovních pomůcek apod. Některé věci však není tak snadné zařídit a musí se na ně chvilku počkat. Třeba na změnu pracoviště. „Někdy si dva lidé zkrátka nesednou, starší paní se nemusí shodnout s mladou. V tu chvíli se snažím dohodnout s jejich nadřízenými a přesunout je k někomu, s kým si budou rozumět,“ říká Grohmannová.

Jindy zas přijde člověk z výroby, že by měl zájem vyzkoušet úplně novou práci, i takové možnosti tu jsou. Vše je o vzájemné dohodě s nadřízenými. Řešíme i přesuny směn. Někomu nemusí směny vyhovovat. Třeba když je má manželka jinak a doma se téměř nevidí. „Lidé si často myslí, že jediné řešení je skončit. My ale přijdeme se změnou, díky které nemusí zase měnit zaměstnání. Ne vždy to ale jde hned, někdy se holt musí počkat i pár měsíců,“ dodává.

Od repacku k mentoringu

Také Iva Grohmannová dříve pracovala ve výrobě, a to konkrétně na repacku. Díky tomu ví, co lidi opravdu trápí, rozumí jim a umí se ptát. „Stále jsem byla v kontaktu s lidmi a výrobu jsem už docela dobře znala,“ vzpomíná Grohmannová. Pak ale přišla nová etapa. V Drylocku otevřeli úplně novou pracovní pozici, která nemá obdoby. A nabídli ji Ivě.

„U mentoringu jsem nakonec už zůstala. Z vlastní zkušenosti vím, jak se lidé cítí a co při práci zažívají. Všichni by měli mít někoho, na koho se můžou obrátit,“ uzavírá.


V Drylocku právě nabírají:

Baličky / operátory výroby

Chcete patřit k nám do týmu? Tak zavolejte Ondřeji Koutovi na tel.: 776 681 133 nebo 482 420 222. Raději píšete? Napište nám e-mail na ondrej.kout@drylocktechnologies.com.

Více o všech volných pozicích se dozvíte zde.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky drylock, hrádek nad nisou, mentorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mentorka Iva Grohmannová z Drylocku: Lidé musí mít v práci někoho, na koho se obrátí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.