Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec změnil podmínky pro opravu bazénu, soutěž tak potrvá o dva měsíce déle

Liberec změnil podmínky v zadávací dokumentaci pro miliardovou modernizaci městského bazénu. Výběr firmy, která ji provede, tak potrvá o dalších 60 dnů déle a soutěž skončí nejdřív v polovině prosince. Náměstek primátora Petr Židek (ODS) řekl, že takové prodloužení termínu očekávali.

„Počítal jsem s alternativou, že to bude trvat takto dlouho, a předpokládám, že i když dojde ještě k nějakému prodloužení, tak budeme ukončovat soutěž někdy na kraji ledna. Tím myslím to klasické otevírání obálek, i když dnes je to elektronické. Takže jsme v rámci harmonogramu, se kterým jsem počítal," řekl náměstek. Nadále podle něj platí, že plavecký stadion uzavřou na konci letošního roku a poté se bude vyklízet s tím, aby rekonstrukce trvající zhruba dva roky mohla začít na jaře.

Svoji první miliardovou zakázku stotisícový Liberec zveřejnil ve věstníku 19. července s tím, že soutěž skončí za 60 dnů. Na základě dotazů od firem ale už dříve tento termín radnice několikrát posunula. „Dostali jsme kolem 200 dotazů," uvedl Židek. Nyní budou muset podle něj termín znovu prodloužit, protože radní města tento týden schválili změnu zadávacích podmínek. „Díky takové změně se musí dát celá zadávací lhůta, to znamená 60 dnů," řekl.

Hlavním důvodem změny je, že v projektové dokumentaci jsou napsané konkrétní názvy některých produktů. „Ačkoliv to bylo napsané šalamounsky, že to může být například takový výrobek nebo obdobného charakteru, bylo nám doporučeno, že bychom to měli vyhodit, abychom se pak nepotkali s tím, že by to někdo na tom chtěl shodit na ÚOHS (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže)," řekl náměstek.

Zároveň se podle něj rozhodli akceptovat výtky od opozičního uskupení LOL a ze zadávací dokumentace vypustili podmínku, která se týkala kvalifikace projektanta v souvislosti s toboganem. „Mým jediným cílem u těchto úprav je, že nechci, aby nám někdo potom prodlužoval soutěž tím, že by se s námi handrkoval přes ÚOHS nebo nám házel nesmyslné námitky," uvedl Židek. Podle něj jim sice průzkum trhu ukázal, že tuto podmínku splňuje dostatečně velký počet firem, její vypuštění ale rozšíří počet možných uchazečů.

Na základě upozornění zástupců LOL už byly dříve ze zadávací dokumentace vypuštěné jiné podmínky. Zastupitel LOL Jindřich Felcman opakovaně řekl, že nastavené požadavky nahrávají firmě Metrostav jako nejčastějšímu dodavateli bazénů v posledních letech. Židek to odmítá.

V plaveckém stadionu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Bazén čeká i výrazná přestavba.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, stavby, správa, rekreace, bazén, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec změnil podmínky pro opravu bazénu, soutěž tak potrvá o dva měsíce déle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.