Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: V libereckých obchodech už jsou Vánoce. Do Štědrého dne přitom chybí více než dva měsíce

Některé liberecké obchody už se chystají na Vánoce. Do svátků přitom chybí ještě přes dva měsíce. Vánoční náladu i s umělým stromem a výzdobou nabízí Albert u bazénu, vánoční zboží už ale najdete i v Lidlu nebo Action.

Jedna ulička už patří Vánocům v řetězci Lidl, kde si mohou lidé nakoupit nejrůznější cukrovinky spojené s Vánoci. Vánočně vyzdobený už je i Albert u plaveckého bazénu, ve kterém už je nazdobený několik metrů vysoký vánoční strom a další výzdoba. Několik týdnů už vánoční zboží nabízí Action, který má jen v Liberci už dva obchody. Najít zde můžete ozdoby na stromeček, třásně nebo nejrůznější dekorace.

ANKETA: Kdy začínáte s přípravou na Vánoce?

Celkem hlasovalo619 čtenářů

Na Vánoce už se ale začínají připravovat i města. Krajský Liberec už má vybraný vánoční strom, který na náměstí zamíří z ulice České mládeže 17. listopadu a slavnostně se rozsvítí už o týden později, tedy 24. listopadu. „Nabídky dostáváme od občanů Liberce v průběhu roku, stejně tak i od obyvatelů blízkých či vzdálenějších obcí. Často se lidí ozývají sami, bez předchozí výzvy. Strom by měl splňovat konkrétní požadavky, tedy vhodnost jeho umístění a dostupnost s ohledem na přepravu, kapacitu a velikost přístupových komunikací, dále kritérium vzhledu stromu, to znamená, že by měl být souměrný, měl by být dostatečně větvený a bohatý na jehličí,“ uvedla mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Lidl už nabízí vánoční zboží

Liberec už vybral vánoční strom. Smrk ze zahrady v ulici České mládeže se na náměstí přestěhuje za měsíc

Ještě není polovina října a Liberec už zná vánoční strom, který bude během adventu zdobit náměstí před radnicí. Je jím smrk ze zahrady v ulici České mládeže. Strom se bude kácet 17. listopadu, kdy také bude transportovaný na náměstí.

Na zřejmě nejznámějších vánočních trzích u nás, na Staroměstském námětí, pak zazáří strom z Libereckého kraje. Ten je z Mimoně a 56 let starý smrk vybrali odborníci mezi čtyřmi desítkami kandidátů. „Nejvíce tipů přišlo tradičně z Libereckého kraje. Vítěz obdrží symbolickou finanční odměnu deset tisíc korun,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí společnosti Taiko, která organizuje vánoční trhy v Praze, Hana Tietze.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky vánoce, obchody, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: V libereckých obchodech už jsou Vánoce. Do Štědrého dne přitom chybí více než dva měsíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.