Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Prezidentské chaty můžete usednout na lavičku Miloslava Nevrlého

K významnému životnímu jubileu, které oslaví v neděli 29. října, dostal čestný člen Jizersko-ještědského horského spolku zoolog a spisovatel Miloslav Nevrlý od svých přátel netradiční dárek. Věnovali mu žulovou lavičku.

Lavička stojí na louce necelých 100 metrů jihozápadně od Prezidentské chaty v Jizerských horách. Vytvořena je z jednoho kusu žulového balvanu a dlouhá je přes 6 metrů, váží přibližně pět tun. Na ohlazené vrchní sedací straně je umístěna otevřená kamenná kniha.

Oslavenec si lavičku oficiálně převzal v pondělí 23. října. Domů si ji samozřejmě neodnesl, takže lavička může posloužit každému kolemjdoucímu a usadit se na ní mohou i větší skupiny. Při předávání lavičky byla ověřena její kapacita na minimálně 26 osob,“ popsal Pavel Schneider, předseda výboru Jizersko-ještědského horského spolku.

Vedle lavičky bude navíc vysazen jedlý jeřáb, oblíbený strom Miloslava Nevrlého.

Od začátku na přípravě lavičky s naším spolkem spolupracovala společnost Ještěd spol. s r.o., provozovatel Prezidentské chaty a hotelu Ještěd. Lavička byla vyrobena ve společnosti LIGRANIT a.s. a nejvíce se na její tvorbě podílel Vojtěch Mai, který její konečnou podobu vymyslel a dohlížel na všechny fáze výroby a instalace,“ přiblížil Schneider.

Z rochlického lomu lavičku k Prezidentské chatě dovezla autodoprava firmy STROUHA a na přesné místo ji usadil jeřáb firmy Kozler. S umístěním lavičky dal souhlas vlastník pozemku Dalibor Dědek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jizersko-ještědský horský spolek

Štítky jubileum, Miloslav Nevrlý, Jizersko-ještědský horský spolek, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Prezidentské chaty můžete usednout na lavičku Miloslava Nevrlého  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.