Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rodinný výlet do Lvové se proměnil v policejní pátrací akci

Rodinný výlet do Lvové na Liberecku se v pondělí nečekaně proměnil v houbaření. Při něm se ztratila seniorka, kterou hledala její rodina. Celá situace vyústila až v policejní pátrací akci.

V pondělí dopoledne vyrazila čtyřiasedmdesátiletá žena z Liberce se svým synem, bratrem a jeho známou do Lvové na Liberecku. Měli namířeno ke Zdislavině studánce, kde si načerpali lidem známou léčivou vodu a rozhodli se, že se projdou po okolí.

Výlet se nečekaně proměnil v procházku zalesněného okolí Jablonného v Podještědí, která skončila houbařením. Postupně zacházeli do lesa a navzájem se druhému vzdalovali.

„Nejméně opatrná byla 74letá žena , která zmizela z očí své rodině kolem 15. hodiny, ačkoliv ji před tímto nebezpečím syn opakovaně varoval. Jeho obavy nebrala vážně a tomu, že by se ztratila, se zpočátku smála. Později ji humor přešel,“ sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

Jediným štěstím bylo, že u sebe seniorka měla mobilní telefon. Žena ale svému synovi nedokázala popsat, kde se nachází, a když ji se svým strýcem a jeho známou ani po hodině a půl nenašli, zavolali na tísňovou linku.

„Informaci o pohřešované ženě jsme přijali kolem 16.20. Výhodou pro nás bylo, že jsme se s ní mohli telefonicky spojit. I přesto, že máme dobrou místní znalost, jsme ji hledali v okolí Jezevčího vrchu přibližně půl hodiny,“ řekla Baláková.

Seniorka naštěstí žádnou újmu neutrpěla. „Z  jejího neplánovaného "dobrodružství" pro ni vyplývá poučení,  že se měla v neznámém prostředí držet rodiny. Zpětně pak ocenila to, že měla u sebe mobilní telefon s dobitou baterkou,“ doplnila mluvčí.

Podle ní do lesa každoročně vyrážejí lidé, kteří na svou bezpečnost příliš nemyslí. „Proto naši preventisté podnikli během letošní sezóny několik návštěv míst, kde mohou potkat větší počet houbařů,  a osobně je o pravidlech bezpečného pohybu v lese poučili. Také jim předali leták s radami, jak se v lese neztratit,“ vysvětluje Baláková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecko, Lvová, výlet, pátrací akce, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný výlet do Lvové se proměnil v policejní pátrací akci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.