Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec začal připravovat další výstavbu bytů v ulici Na Žižkově

Liberec začal připravovat další výstavbu bytů v ulici Na Žižkově na místě bývalé základní a později i hotelové školy. Radnice předpokládá, že dalších zhruba 50 městských bytů v této lokalitě přibude do února roku 2027, informovala náměstkyně primátora pro sociální věci Martina Teplá (ANO). Náklady na výstavbu radnice odhaduje na více než 190 milionů korun.

V první etapě už město získalo 49 bytů, které jsou ve třech propojených domech. Jejich výstavba za 158 milionů korun skončila na konci letních prázdnin. V úterý radní města vybrali firmu, která za osm milionů korun zpracuje projektovou dokumentaci pro realizaci druhé etapy. „Tímto postupujeme k dalšímu kroku, kdy chceme využít prostor po bývalé hotelové škole," uvedla Teplá.

Podle ní by nemělo jít jen o projekt sociálního bydlení, jak tomu bylo převážně v první etapě. „Ale chtěli bychom se více zaměřit i v souvislosti s připravovaným zákonem o dostupném bydlení na byty třeba pro zaměstnance úřadů," dodala náměstkyně. Pokud nenastanou komplikace, výstavbu bytů v druhé etapě by chtělo město zahájit v létě 2025.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, byty, Liberec, na žižkově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec začal připravovat další výstavbu bytů v ulici Na Žižkově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.