Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Liberci začal advent. Před historickou radnicí se rozsvítil vánoční strom

Advent přišel do Liberce. Před radnicí se rozzářil vánoční strom, který v pátek 24. listopadu, s úderem 17. hodiny rozsvítili vyvoláváním Liberečané. Slavnostní okamžik si nenechaly ujít stovky diváků.

Tímto začal ve městě předvánoční čas. Lidé se na něj mohli naladit i poslechem koled v podání zpěváků ze souborů Severáček a Ještěd. Nechyběl ani vánoční orloj na balkóně radnice.

Akce spojené s adventem budou v centru Liberce po celý měsíc, od rozsvícení vánočního stromu 24. listopadu.  Nebude chybět zářící ruské kolo, kolotoč pro děti a novinkou má být vánoční vláček, který bude jezditi mezi náměstím Dr. E. Beneše a Soukenným náměstím, kde můžou lidé navštívit druhé trhy.   

Program je letos připravený tak, že každý den mohou lidé zajít na nějaký koncert. Chybět nebudou ani vystoupení dětí ze školek a školy, workshopy i dva koncerty v kostele sv. Antonína Velikého – koncert pěvce Luďka Veleho a americké gospely Lee Andrewa Davisona. Z nejzvučnějších interpretů vystoupí skupina Precedens, Jakub Děkan, skupina Počátky, oblíbené revivalové kapely i tradiční vystoupení Jana Mlčocha a koncert O´Bandu Liberec.

Akce spojené s adventem budou v centru Liberce celý měsíc, možná bude i vláček

Akce spojené s adventem budou v centru Liberce po celý měsíc od rozsvícení vánočního stromu 24. listopadu. Letos poprvé také bude možná mezi dolním a horním centrem jezdit i vánoční vláček. Adventní akce ale nebudou jenom v centru krajského...

Lidé také mohou obdivovat novou vánoční výzdobu města, do které přibyly hvězdy z Herrnhutu, které mimo jiné zdobí vánoční strom.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky advent, vánoční strom, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Janata

To byla akce... z parkoviště v Plaze jsem se dostával bezmála 2 vyčerpávající hodiny. Příště půjdu s rodinou raději pěšky.

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:28Odpovědět

V Liberci začal advent. Před historickou radnicí se rozsvítil vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.