Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikoval ráno těžký mokrý sníh a popadané stromy

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikoval v úterý ráno těžký mokrý sníh a popadané stromy. Na některých místech kvůli tomu uvízly sypače, přerušený byl provoz na několika železničních tratích. V kraji napadlo kolem deseti centimetrů sněhu, a stále místy sněží. I na hlavních tazích tak mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu, které kloužou. Pozor by si měli dát řidiči nákladních aut ve stoupáních, uvízlé kamiony zkomplikovaly podle policie dopravu na silnici 13 v Kamenickém Šenově nebo na silnici 292 u Záhoří na Semilsku.

Pro kamiony nad šest tun zůstává kvůli sněhu zavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice, řidiči musí po hlavní silnici 13 přes Frýdlant, kde se solí. „Od jedné hodiny ráno bojujeme nejen s přívaly mokrého sněhu, ale i s popadanými stromy, zejména na Českolipsku máme kvůli tomu uvízlých několik sypačů na cestě," uvedla na sociálních sítích krajská společnost Silnice LK, která zajišťuje sjízdnost krajských komunikací druhé a třetí třídy a také část hlavních tahů. S popadanými stromy pomáhají silničářům hasiči.

Spadlé stromy zastavily ráno také provoz na několika železničních tratích. Podle informací z webu Správy železnic nejezdí vlaky ze Železného Brodu na Jablonecku směrem na Semily. Kvůli spadlému stromu nejezdily ráno vlaky také z České Lípy na Blíževedly a z Bezdězu směrem na Bělou pod Bezdězem, tam už se ale provoz podařilo obnovit.

„Od pondělního večera do dnešních 08:00 jsme vyjížděli k asi 60 popadaným stromům nebo ulámaným větvím na komunikacích po celém kraji. Řešili jsme také šest dopravních nehod, nikoho jsme ale nemuseli z auta vyprošťovat," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová. Ve Cvikově pomáhali podle ní hasiči s vyproštěním auta, v Záhoří na Semilsku pomáhali vytáhnout nákladní auto, které se "opřelo" o svodidla. „Nehody se naštěstí obešly bez zranění," dodala.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od minus tří do jednoho stupně nad nulou, většinou je zataženo a místy sněží. Přes den by se mělo podle meteorologů ochlazovat a teploty klesnou až k minus pěti, na horách k minus osmi stupňům Celsia. Zesilovat bude vítr, který může v nárazech přesáhnout 70 kilometrů v hodině, hlavně na horách se tak mohou tvořit sněhové jazyky a závěje.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Silnice LK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikoval ráno těžký mokrý sníh a popadané stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.