Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nastartujte novou kariéru ve stabilním zaměstnání v nestabilní době

PR článek

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje má v současné době volných přes dvě stě služebních míst napříč všemi útvary. Největší poptávka po nových policistech je u služby pořádkové policie na obvodních odděleních, u služby dopravní policie a u služby cizinecké policie. Pokud chcete nastartovat novou kariéru v zaměstnání, které nabízí rozmanitost, adrenalin, dobrodružství, ale také zodpovědnost a mnoho zaměstnaneckých benefitů, neváhejte a začněte právě teď.

Co Vás bude čekat v průběhu přijímacího řízení

Každý uchazeč či uchazečka o přijetí do služebního poměru musí splnit řadu podmínek. Vedle obecných podmínek jako je věk nad 18 let, české občanství, ukončené střední vzdělání, trestní bezúhonnost a absence politických či podnikatelských aktivit, musí zájemce o práci u policie ještě splňovat osobnostní, fyzickou a zdravotní způsobilost. V praxi to znamená, že všichni zájemci musí v průběhu přijímacího řízení podstoupit psychologické vyšetření, testy fyzické zdatnosti a lékařskou prohlídku. Délka přijímacího řízení velmi záleží na aktivním přístupu samotného uchazeče v průběhu tohoto řízení.  

Co Vás bude čekat po přijetí do služebního poměru

Po přijetí do služebního poměru je nový policista zařazen na konkrétní útvar podle služby, kterou preferuje nebo podle aktuálních potřeb Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Volná místa služebního působiště jsou ve všech okresech Libereckého kraje, tedy v okresech Liberec, Česká Lípa, Jablonec nad Nisou a Semily. Následně je nový policista proškolen k bezpečné manipulaci se střelnou zbraní a vyslán na základní odbornou přípravu v trvání 8 měsíců do některého ze vzdělávacích zařízení Policie České republiky v Praze, Brně, Holešově nebo Jihlavě.

Možnost kariérního růstu

Práce u policie ČR dává spoustu příležitostí ke kariérnímu růstu a nabízí uplatnění v mnoha profesích. Z řad policistů ze základních útvarů se totiž doplňují volné pozice u specializovaných útvarů, jako jsou služba kriminální policie a vyšetřování, oddělení kriminalisté techniky, kynologická oddělení, oddělení mezinárodní policejní spolupráce, tisková oddělení a mnoho dalších. Pokud je člověk například milovníkem psů, může svou kariéru směřovat k psovodům nebo pokud je milovníkem rychlých aut či motocyklů, může svou kariéru směřovat k dopravní policii a podobně. 

Studium při práci

Podporu u vedení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje najdou i ti, kteří se rozhodnou studovat vysokou školu, protože na některé pozici je ze zákona vyžadováno vysokoškolské vzdělání. Jedná se například o pozice u služby kriminální policie a vyšetřování a pozice vedoucích oddělení a vedoucích odborů. Studovat vysokou školu je u Policie ČR možné souběžně s výkonem služby a za stanovených podmínek i s nárokem na služební příjem a služební volno na studium. U Policie ČR obecně panuje snaha mít vzdělané lidi a možnost seberealizace je tak u policejního sboru opravdu široká. 

Náborový příspěvek, zajímavé benefity a doživotní výsluhový příspěvek

Služební poměr policisty se v mnoha ohledech liší od běžného zaměstnaneckého poměru a z toho plynou pro policisty další zajímavé benefity. Policisté mají mimo jiné základní dobu služby 37,5 hodin týdně, mají k dispozici nadstandartních 6 týdnů dovolené, prvních 30 dní pracovní neschopnosti a OČR je hrazeno ve výši 100% služebního příjmu a mnoho dalších. Nové posily navíc čeká velmi slušný náborový příspěvek, který je v Libereckém kraji ve výši 110.000,- Kč a nárok na něj vzniká po zkušební době, která je v délce 6 měsíců a je vyplácen jednorázově. Dalším benefitem v dlouhodobém horizontu je po 15 letech služby nárok na 14 dní ozdravného pobytu, který je možné čerpat i formou plně hrazené lázeňské péče. Dalším významným benefitem v dlouhodobém horizontu je tzv. výsluhový příspěvek, který se vyplácí formou doživotní renty. Nárok na výsluhový příspěvek policistovi vzniká po patnácti letech strávených ve službě a jeho výše může být v závislosti na délce služby až 50% jeho hrubé mzdy.

Neváhejte a nastartujte novou kariéru ještě dnes

Pokud Vás nabídka zajímavého, perspektivního a stabilního zaměstnání zaujala, neváhejte kontaktovat oddělení náboru a personální stabilizace Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kde Vám zkušení pracovníci ochotně zodpoví Vaše dotazy a poskytnou další podrobné informace na tel. čísle 607 008 307 nebo na emailu: naborpolicistu@pcr.cz.    

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, liberecký kraj, nábor, zaměstnání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

V bendostànu snad i dřív, ale určitě po volbách. Přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati,. Od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně, převlečení soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost ! Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme.

Pátek, 1. prosince 2023, 14:32Odpovědět

Nastartujte novou kariéru ve stabilním zaměstnání v nestabilní době  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.