Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Děti z domova ve Frýdlantu budou prodávat své výrobky v Jablonci

Svůj stánek s rukodělnými výrobky a dekoracemi si otevřou děti z Dětského domova ve Frýdlantu v prodejně Albert v Jablonci nad Nisou. Domov se zapojil do celorepublikového charitativního projektu Obchůdky s Albertem a děti několik měsíců připravovaly výrobky, které budou nyní lidem nabízet.

Nákupem výrobků může podpořit každý. Peníze, které vydělají pak využijí ke společným aktivitám, třeba na výlety či na zaplacený vstupného do kina nebo divadla a podobně.

Frýdlantské d svůj adventní obchůdek připravovaly už od srpna. Nejprve vymyslely sortiment a podílely se na pořízení materiálu, na který tradičně přispěl iniciátor projektu Nadační fond Albert, a následně výrobky samy tvořily. Nyní si vyzkouší i samotný prodej.

Na Obchůdky se připravujeme již od léta a před startem akce vše pečlivě dolaďujeme. Letos jsou našimi favority na prodej vánoční dekorace a svícny, šperky z pryskyřice, ale určitě potěší i drobné dárečky, na kterých si děti daly velmi záležet,“ popisuje Pavlína Stavinohová, vedoucí vychovatelka Dětského domova Frýdlant.   

Do projektu adventních Obchůdků s Albertem se letos zapojilo celkem 55 dětských domovů a neziskových organizací zaměřených na práci s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí. První Obchůdky se otevřely už na konci listopadu a lidé se s nimi budou v prodejnách setkávat až do 21. prosince. Výrobky dětí z šesti vybraných organizací jsou navíc k dispozici i na jednoduchém e-shopu na webu Nadačního fondu Albert.

Cílem Obchůdků s Albertem je připravit mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí na vstup do dospělého života. Jsme opravdu moc rádi za velký a trvalý zájem o náš projekt, a to jak ze strany organizací, tak dětí samotných,“ vysvětluje Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Nadační fond Albert podporuje organizace finančním příspěvkem na pořízení výrobního materiálu pro jejich obchůdky, ale zároveň se snaží děti zábavnou formou vzdělávat. Od odborníků dostaly cenné rady ohledně cenotvorby, marketingu i komunikace se zákazníky.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dětský domov Frýdlant

Štítky charitativní prodej, Dětský domov Frýdlant, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z domova ve Frýdlantu budou prodávat své výrobky v Jablonci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.