Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nadace a dobrovolníci podpořili rozšíření školy Blahoslava v Hejnicích

Přes půl milionu korun putovalo na podporu přístavby Střední školy Jana Blahoslava v Hejnicích. Základ částky vybrali lidé v rámci benefice, další peníze přidala Nadace Euronisa. Celkem touto cestou škola získala 580 tisíc korun.

Základ této částky darovali účastníci červnové školní benefiční slavnosti Blahoslav 500, která se konala při příležitosti 500. výročí narození Jana Blahoslava, biskupa Jednoty bratrské, významného českého jazykovědce, překladatele a předchůdce Jana Amose Komenského.

Správní rada Nadace EURONISA přislíbila zdvojení jednotlivých darů až do výše 250 000 korun. Již během samotné zahradní slavnosti ochotní dárci přispěli tolik, že po zdvojení darů činila výsledná suma přes 433 000 Kč. I po slavnosti Blahoslav 500 ale štědří dárci nadále přispívali. K 30. září možnost darovat prostřednictvím nadace končila s výslednou částkou 330 000 Kč, kterou nadace navýšila o 250 000 Kč na 580 000 Kč,“ popsal projektový manažer nadace Jiří Helis.

Vybraná částka podpoří růst Střední školy Jana Blahoslava v Hejnicích, která reaguje na velký zájem a staví nový pavilon, aby mohla být zvýšena kapacita školy a současně vzniklo místo pro internát a školní jídelnu. Budova by měla být uvedena do provozu již v září 2024.  

Škola byla otevřena v září roku 2021 a nabízí dva maturitní obory Předškolní a mimoškolní pedagogiku, Veřejnosprávní činnost a dále tříletý učební obor Ošetřovatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nadace Euronisa

Štítky benefice, škola. SŠ Jana Blahoslava, Hejnice, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadace a dobrovolníci podpořili rozšíření školy Blahoslava v Hejnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.