Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec opraví silnice ve čtyřech ulicích, které poničily přívalové deště

Liberec opraví silnice ve čtyřech ulicích, které poničily přívalové deště v létě před dvěma lety. Podle odhadu města na to bude potřeba přes 27 milionů korun. Radnice nyní v soutěžích hledá firmy, které opravy provedou, vyplývá z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

Obnovy by se příští rok měly dočkat silnice v ulicích Na Skřivanech a Slezská v Harcově, Ke Karlovu v Machníně a Partyzánská v Růžodole, jež vede kolem gymnázia k letišti. Poškozené byly při přívalových deštích 17. července 2021. Vydatné srážky tehdy jen na majetku města způsobily škody za desítky milionů korun. Zmírnit dopady na stotisícový Liberec tehdy pomohla přehrada Harcov, když z ní odtékalo méně vody, než do ní přitékalo. Hladina se kvůli tomu zvedla o více než metr a půl a voda zaplavila i promenádní cestu kolem přehrady.

Radnici se na odstranění škod z července 2021 podařilo před několika týdny získat státní dotaci přes 37 milionů korun, z toho na tyto čtyři ulice je určeno skoro 13 milionů. Liberec uspěl při žádosti o dotaci z programu ministerstva pro místní rozvoj s 19 projekty s celkovými náklady 81 milionů korun. Získané peníze město použije na obnovu silnic, stezek či koryt potoků. Opraví za ně i most v Kašparově ulici ve Vesci, který vede přes Doubský potok. Na něj už město zakázku vypsalo a nyní vyhodnocuje došlé nabídky. Oprava tohoto mostu by neměla přesáhnout pět milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, silnice, záplavy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec opraví silnice ve čtyřech ulicích, které poničily přívalové deště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.