Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé organizují sbírku pro děti, které přišly tragicky o maminku

Obrovská vlna solidarity se vzedmula v souvislosti s rodinnou tragédií, která se stala dva dny před Štědrým dnem v Novém Boru. Při hádce rodičů dvou malých dětí měl otec jejich matku zabít. Jeho policie zadržela a děti jsou nyní v péči rodinných příslušníků. Tragédii policie stále vyšetřuje.

Všichni nejen ve městě, ale i širokém okolí chtějí dětem a pozůstalým co nejvíce pomoci. Lidé z Nového Boru založili veřejnou sbírku na pomoc rodině a dětem, kam může přispět kdokoli.

Celého našeho města se to neuvěřitelně dotklo a máme potřebu pomoci. Výtěžek sbírky půjde na potřeby dětí, které tu po mamince zůstaly. Maminku, která pro své dvě děti žila, ochraňovala je a milovala je už dětem bohužel nikdo nevrátí. Můžeme ale ukázat podporu pozůstalé rodině, která se o děti bude náhle muset postarat i po materiální stránce,“ vysvětlují pohnutky organizátoři sbírky na portále Znesnaze21.cz

Za pár dní od vyhlášení sbírky lidé poslali už mnohem víc, než byla cílová částka a každou takřka minutou další peníze přibývají.

Je vidět, že to není lidem lhostejné. Korunky přibývají, a to je dobře, i když maminku jim to nevrátí. Snad to ale alespoň trochu pomůže s péčí o děti, kterou budou hodně potřebovat,“ myslí si jedna z přispěvatelek Nikola Hořínková.

Násilná smrt v Novém Boru. Muž po hádce zabil svou partnerku

K násilnému trestnému činu došlo v pátek dopoledne v Novém Boru. Muž tam zabil svou partnerku. Případ vyšetřuje policie.

Situací se zabývají také zástupci města, kde se tragická událost odehrála. „Hledáme na městě způsob, jak sbírku podpořit. Na nejbližším jednání rady města se budeme bavit o možnosti finančního příspěvku do sbírky,“ uvedl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák (SLK).

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto sbírka Znesnaze21

Štítky sbírka, pomoc, rodinná tragédie, Nový Bor, Liberecký kraj

Lidé organizují sbírku pro děti, které přišly tragicky o maminku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.