Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Většina skiareálů v Libereckém kraji je i přes oblevu v částečném provozu

Většina skiareálů v Libereckém kraji zůstává i přes oblevu v částečném provozu. Jejich provozovatelé očekávají, že podmínky k lyžování se v příštích dnech výrazně zlepší s příchodem mrazů.

„Vypadá to, že od víkendu by mělo začít mrznout. Máme velké očekávání," řekl ředitel skiareálu na Ještědu v Liberci Radek Chalupa. Ve středisku je aktuálně v provozu jediná sjezdovka, páteřní 1,5 kilometru dlouhá Nová Skalka. Podle Chalupy je stále v dobrém stavu. S ohledem na počasí, kdy je teplo a prší, ale není zájem o lyžování v těchto dnech moc velký. „Ve středu jsme měli 120 hostů, dnes nečekáme diametrálně odlišné číslo," dodal.

Ani v Jizerských horách a západní části Krkonoš nejsou počty lyžařů v těchto dnech nijak velké. „Jsou to spíše desítky lidí, možná nižší stovky, co tady lyžují," uvedl za skiareál v krkonošském Harrachově Vlastislav Fejkl. V tomto středisku je v provozu zatím jen bezmála dvoukilometrová sjezdovka Červená II na Čertově hoře. „Čekáme, až se zlepší počasí, ať můžeme zasněžovat. A pokud bude mrznout tak, jak meteorologové slibují, tak se podmínky výrazně zlepší," dodal.

Na mrazy čeká i společnost Ski bižu, jež provozuje v Jizerských horách areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov. „Teď už jsme trochu optimisté, všechny předpovědi se na výrazném ochlazení shodují," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Na Tanvaldském Špičáku se zatím lyžuje v části II na dvou kilometrech sjezdovek, na Severáku v části Sever také na dvou kilometrech a v Bedřichově je v provozu pouze dětská sjezdovka, navíc jen pro lyžařské kurzy. „Pro veřejnost bude o víkendu," dodal Bažant.

Kvůli oblevě se zhoršily v Jizerských horách i podmínky pro běžkaře. „Ve středu to bylo ještě sjízdné do Bedřichova, dnes už to asi nebude. Vršek je ale stále dobrý a čekáme na ochlazení, aby mohla vyjet technika a upravit stopy. Uvidíme, co na víkend půjde upravit," řekl Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s., která upravuje Jizerskou magistrálu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, rokytnice, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina skiareálů v Libereckém kraji je i přes oblevu v částečném provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.