Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Botanická zahrada v Liberci měla loni nejvyšší návštěvnost od roku 2010

Botanická zahrada v Liberci měla loni nejvyšší návštěvnost za posledních 13 let. Navštívilo ji 69 807 lidí, což je o 7302 více než v roce 2022, informoval ředitel zahrady Václav Lenk.

„Jsme spokojení, takovou návštěvnost jsme dlouho neměli," řekl. Naposledy byla vyšší v roce 2010, kdy do nejstarší botanické zahrady v zemi přišlo přes 72 tisíc lidí.

K vyššímu loňskému zájmu podle Lenka přispělo, že se dařilo zahradu více propagovat v médiích a aktivnější byla i na sociálních sítích. Novinkou také bylo, že začala vstupenky prodávat i on-line. „Stále ale platí, že nejvíc se jich prodá na pokladě, kolem 80 procent," uvedl ředitel zahrady.

V závěru loňského roku zahrada také testovala první edukační programy pro mateřské a základní školy, kterých se zúčastnilo mezi 400 až 500 dětí. Ohlasy byly podle Lenka kladné, a tak v nich budou pokračovat i letos. „Na školách jsou rádi, že něco takového máme," dodal.

Liberecká botanická zahrada je v areálu v Purkynově ulici od roku 1895. Ve sbírkách má přes 8000 exotických rostlin a pyšní se několika unikáty. Patří k nim například pět nejstarších kamélií v Evropě či největší průřez zkamenělým kmenem, který se kdy v Česku našel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Botanická zahrada Liberec

Štítky ČR, příroda, turistika, Liberec, botanická, návštěvnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Botanická zahrada v Liberci měla loni nejvyšší návštěvnost od roku 2010  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.