Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Liberec na prodloužení provozu bazénu před rekonstrukcí vydá 14 milionů

Liberec vydá zhruba 14 milionů korun na prodloužení provozu městského bazénu o čtvrt roku před chystanou miliardovou modernizací. Peníze jsou určené na provozní výdaje a energie. Výše příspěvku je obdobná jako v minulém roce, řekl náměstek primátora Petr Židek (ODS). Loni na celý rok to bylo zhruba 57 milionů korun, dodal.

Bazén kvůli chystané rekonstrukci chtěla radnice původně uzavřít k 1. lednu letošního roku. O čtvrt roku déle ho nechá otevřený kvůli komplikacím při výběrovém řízení, z něhož vzejde firma, která ho bude opravovat. Radnice počítala s tím, že termín pro podání nabídek vyprší loni v polovině září, dobu konání soutěže ale musela od té doby kvůli změnám zadávacích podmínek několikrát prodloužit. Aktuálně to vypadá, že termín pro nabídky vyprší 6. února.

Bazén bude uzavřený po celou dobu modernizace, zhruba dva roky. Zájem mezi uživateli je o něj v posledních letech nadprůměrný. Loni měl 490 tisíc návštěvníků a letos se již na konci listopadu dostal nad hranici půl milionu lidí. Údaje za celý uplynulý rok zatím nejsou k dispozici. Provozní ředitel Bazénu Liberec Leoš Borkovec odhaduje, že by se návštěvnost mohla blížit k 600 tisíc lidí. „Spokojení jsme. Nepočítali jsme s takovou návštěvností, protože bývalý provozovatel v dobách své největší slávy měl na 350 tisíc návštěvníků," řekl ředitel městské příspěvkové organizace, která má bazén ve správě od ledna 2022. Ceník pro letošní rok se podle něj nezměnil.

Na plaveckém stadionu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Bazén čeká i výrazná přestavba, kterou ale část opozice kritizuje. Zvolený postup modernizace považuje za zbytečně nákladný.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky správa, stavby, rekreace, bazén, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Zbourat a postavit nový. I s parkovištěm.

Úterý, 9. ledna 2024, 12:51Odpovědět

Liberec na prodloužení provozu bazénu před rekonstrukcí vydá 14 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.