Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zájem o technické vzdělání v kraji stoupá: Žákům může zajistit skvělou budoucnost

PR článek

Průmyslovka Liberec je největší a nejvýznamnější střední průmyslovou školou v Libereckém kraji, která zájemcům o studium nabízí kvalitní vzdělání v perspektivní oblasti strojírenského a textilního průmyslu. Se školou se právě v tomto období, kdy vrcholí výběr té nejlepší střední školy pro mnohé žáky 9. tříd ZŠ, můžete důkladně seznámit během dnů otevřených dveří, tzv. sobot s technikou i online rozhovorů přímo s ředitelem školy Jaroslavem Semerádem!

První den otevřených dveří v tomto školním roce proběhl již 19. 12. 2023, a to na obou budovách školy na Masarykově i Tyršově ulici. Během něj Průmyslovka Liberec poprvé připravila speciální prohlídky také pro základní školy, které o ně projevily velký zájem a kapacitu zaplnily do posledního místa. Se školou se tak mohli seznámit i žáci, jejichž rodičům se nemusí hodit termíny ostatních dnů otevřených dveří.

„Jsme si plně vědomi, že kvalitní technické vzdělání je pro náš kraj klíčové. I proto zájemcům o studium nabízíme široké možnosti, jak se s naší školou a jednotlivými obory dobře seznámit. Velmi nás těší zájem dětí a rodičů o naše soboty s technikou – ty se nám letos povedlo naplnit již 5 minut od spuštění registrací!“ uvedl ředitel Jaroslav Semerád. Právě na zmíněných sobotách s technikou se mohou žáci 8. a 9. tříd seznámit s vybranými studijními obory tzv. na vlastní kůži a udělat si tak lepší představu o tom, co jim studium na Průmyslovce Liberec může nabídnout.

Nová a širší nabídka studijních oborů

Liberecká střední průmyslová škola prošla na konci minulého školního roku výraznými změnami, z nichž tou nejvýraznější je její rozšíření o studijní obory zaměřené na textilní průmysl. „Studijní obory zaměřené na textilnictví mají velkou budoucnost.  Většina lidí si myslí, že se studium zaměřuje na oděvní textil, ale není tomu tak. Jde především o průmyslové textilie, nanovlákna a podobně,“ řekla Zuzana Pluhařová, zástupkyně ředitele pro budovu T, kde studium textilních oborů probíhá. To potvrzuje i vznik nového studijního oboru Technické lyceum – Výroba nanovláken a technických textilií, který své první žáky přivítá právě ve školním roce 2024/2025.

Zcela novým formátem, jak veřejnost lépe seznámit s Průmyslovkou Liberec a průběhem přijímacích zkoušek, je pořad Ředitel online, v němž se registrovaní účastníci budou moci ředitele školy osobně zeptat na vše, co je zajímá. Tato online setkání budou probíhat vždy v úterý a ve čtvrtek od 19:00 do 20:00, a to od 1. do 20. 2. 2024. Zájemci se mohou registrovat zde.

Ti, kteří dávají přednost spíše offline akcím, mohou využít další dny otevřených dveří na Průmyslovce Liberec – v sobotu 13. 1. a v sobotu 10. 2., vždy od 10:00 do 14:00 hodin na obou budovách školy.

Spolupráce s firmami žákům zajistí skvělé uplatnění

Velkým přínosem pro žáky Průmyslovky Liberec je také její spolupráce s důležitými firmami v kraji. Velmi důležitým partnerem v této oblasti je liberecký závod strojírenské společnosti Magna Exteriors (Bohemia), který patří k lídrům regionu v podpoře technického vzdělávání. Žáci mají díky spolupráci možnost například absolvovat kvalitní praxe nebo připravovat své maturitní práce v moderním prostředí pod vedením zkušených profesionálů.  „V Magně si uvědomujeme, že spolupráce s technickou průmyslovou školou je pro nás klíčová. Proto se snažíme zaujmout děti našich zaměstnanců, aby studovaly právě tyto obory. Využíváme k tomu různé nástroje, jako je náš stipendijní program, akce pro prváky a další," řekl Robert Soukup, vedoucí personálního oddělení libereckého závodu Magny.

Magna v loňském roce připravila také grantový program pro střední školy a jejich studenty, v němž mezi jeho výherce rozdělila celkem 180 000 Kč. Na předních místech tohoto programu se umístily právě dva týmy z Průmyslovky Liberec, což poukazuje na kvalitní teoretickou i praktickou přípravu jejích studentů.

„Pravidelně pořádáme také exkurze pro základní školy, kde dětem ukazujeme, že nejsme montovna, ale moderní technologicky založená firma s budoucností. Naše společnost se v posledních letech zaměřila na digitalizaci a robotizaci, proto jsme rádi, že máme možnost spolupracovat a diskutovat s vedením Střední průmyslové školy nad potřebami našeho závodu, a tím pádem máme pro absolventy dobré uplatnění hned po maturitě. Jsme však schopni je podpořit i při pokračování na vysoké škole – například na Technické univerzitě v Liberci úzce spolupracujeme s děkany fakult a podporujeme studentské projekty např. formuli FS TUL Racing,“ uvedl Tomáš Radosta, technický ředitel společnosti.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, průmyslovka, liberec, magna

Zájem o technické vzdělání v kraji stoupá: Žákům může zajistit skvělou budoucnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.